Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Český Forrest Gump běží od pramene Vltavy k prameni Labe. Jí jen to, co najde nebo uloví

Ultramaratónec René Kujan se vydal na 360 kilometrů dlouhý běh. Jeho cesta vede symbolicky od pramene Vltavy k prameni Labe, kam by měl doběhnout v sobotu. Kujan svým během podporuje kampaň To dáááš, pomůže tak vozíčkářům s poraněním míchy.

René Kujan vystartoval v sobotu v půl desáté ráno. Jeho plán? 360 kilometrů zvládnout do soboty 16. září. Každý den tak musí uběhnout zhruba 50 kilometrů.

S sebou má jen sedmikilogramový batoh. V něm má jen to nejnutnější, jako například speciální filtr na vodu, sušené maso, oblečení, spacák, vařič. Po celé trase bude jíst a pít jen to, co najde nebo uloví v přírodě.

V sobotu by se měl kolem druhé hodiny odpoledne objevit na Zlatém návrší u Vrbatovy boudy v Krkonoších. Odtud s ním mohou zájemci poslední kilometry doběhnout.

Svým během chce René Kujan inspirovat každého, kdo by chtěl překonat sám sebe a současně pomoci vozíčkářům s poraněním míchy. Smyslem tohoto charitativního běhu je zajistit roční provoz bytů pro handicapované.

Autoři | Foto archiv René Kujana

Štítky René Kujan, běh, maraton, Vltava, Pramen Labe, Forrest Gump, Krkonoše, Zlaté návrší

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Forrest Gump běží od pramene Vltavy k prameni Labe. Jí jen to, co najde nebo uloví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.