Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Evropském domě už to žije. Veletrh ukazuje, jak a kde dosáhnout na dotace

Evropský dům, který nechal z bývalého VÚTS zrekonstruovat Liberecký kraj, už je prakticky zaplněný a také pořádá první akce. Tou premiérovou je Veletrh dotačních příležitostí. Hodláte využít evropské dotace na váš projekt? Pak se vydejte do Evropského domu, kde se dozvíte víc.

„Manažeři a podnikatelé mohou využít jedinečnou možnost zdarma konzultovat jaké dotace, od koho a za jakých podmínek mohou čerpat na realizaci svých záměrů, a to přímo s administrátory jednotlivých programů podpory,“ přiblížil Martin Půta, hejtman Libereckého kraje.

Veletrh začal ve čtvrtek v devět hodin ráno a zájemci mohli přijít až do 15 hodin. U jednotlivých konzultačních stolů byly zastoupeny nejoblíbenější dotační programy od Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, programy Technologické agentury České republiky, Integrovaný regionální operační program, Program rozvoje venkova až po Operační program Zaměstnanost.

Liberecký kraj otevřel Evropský dům koncem srpna. Sídlo zde našla i společnost Korid, která koordinuje veřejnou dopravu v kraji, zde také bude místo pro vyřízení Opuscard.

Dále zde sídlí Euroregion Nisa, Sdružení obcí Libereckého kraje a brzy přibude Czechinvest. Lidé zde najdou také Eurocentrum Liberec, Centrum pro regionální rozvoj a kanceláře by tu měl mít i Státní fond České republiky.

Celková rekonstrukce kraj vyšla na 96 765 475 korun a celý rozpočet pokryl ze svých zdrojů.

Autoři | Foto

Štítky Evropský dům, Liberecký kraj, Veletrh dotačních příležitostí, dům, dotace, Martin Půta, Technologická agentura ČR, CzechInvest, Program rozvoje venkova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Evropském domě už to žije. Veletrh ukazuje, jak a kde dosáhnout na dotace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.