Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

860 schodů a převýšení 80 metrů. Hasiči, policisté i záchranáři opět uctí památku kolegů z Manhattanu

Memoriál záchranářů z Manhattanu, tradiční závod hasičů, policistů a zdravotnických záchranářů, už opět uctí památku obětí útoků z 11. září 2001 v New Yorku. Dějištěm soutěže se stane už tuto sobotu, stejně jako v předchozích letech, výšková budova a přilehlé parkoviště sídla Libereckého kraje.

„Závodníky čeká silový víceboj a výstup do 17. patra a 21. podlaží s plnou výbavou a v dýchacích maskách. V silovém víceboji budou muset soutěžící například překonat dvoumetrové bariéry, přesunout závaží tlučením palicí, přemístit figuríny po vyznačené trase a další úkoly," říká mluvčí Libereckého kraje Markéta Žitná.

Ve výškové budově krajského úřadu, která je nejvyšší stavbou v Liberci, změřilo naposledy síly 29 dvoučlenných týmů hasičů, policistů a záchranářů. Hasiči museli zdolat v plné výstroji 860 schodů a převýšení více než 80 metrů a to vše v kompletní, zhruba 25 kilogramů vážící výstroji a v dýchacím přístroji. 

Memoriál připomíná záchranáře, kteří zahynuli při teroristickém útoku na Světové obchodní centrum v New Yorku 11. září 2001. Závody pořádá Sbor dobrovolných hasičů z Liberce - Růžodolu od roku 1999. V prvních dvou letech šlo však jen o kondiční soutěž - výstup do 21. patra. Po 11. září ale soutěž přitvrdila. Prvního memoriálu po roce 2001 se zúčastnilo 70 družstev, většinou jich je ale podle organizátorů kolem 30. V loňském bylo přihlášeno 27 dvojic hasičů a po čtyřech dvojicích policistů a záchranářů, šest hasičských týmů ale nakonec nedorazilo. 

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberec, Liberecký kraj, hasiči, policie, záchranná služba, Manhattan, Teroristické útoky 11. září 2001, soutěž, New York, sbor dobrovolných hasičů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

860 schodů a převýšení 80 metrů. Hasiči, policisté i záchranáři opět uctí památku kolegů z Manhattanu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.