Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nová výzva pro šéfkuchaře Roberta Sklenáře. V Liberci zakládá první gastrostudio pro veřejnost i profesionály

Liberec se už brzy bude moci pochlubit prvním gastrostudiem, které nadšenci do vaření v současnosti najdou nejblíže v Praze. Celý projekt má na svědomí zkušený šéfkuchař Robert Sklenář, kterého široká veřejnost zná například z Clarion Grandhotelu Zlatý Lev, kde vařil od loňska. Studio bude podle něho sídlit v Liberci, působit ale bude po celé republice. Otevřít by chtěl už koncem letošního roku.

„Chceme tu být nejen pro přípravu profesionálních kuchařů, ale i laiků a nebo pro firemní teambuldingy,“ shrnul Robert Sklenář. Studio má být jednoduše takovou mekkou všech, co mají zájem o kvalitní gastronomii. „Rádi přivítáme úplné začátečníky i profesionály,“ dodal.

Studio se podle Sklenáře bude zabývat různými kuchařskými tématy. „Vždy bude ale na první místě čerstvá a kvalitní surovina, nejlépe od lokálních farmářů. Nejde jen o to, že s ní vytvoříme maximální kvalitu výsledného pokrmu, ale také o to, že chceme podporovat lokální suroviny. Jen s nimi má jídlo příběh a to mám rád,“ vysvětlil šéfkuchař.

O prostorách, ve kterých nové gastrostudio vyroste, se zatím jedná. „Máme v jednání prostory v centru města. V tom je mi velkým pomocníkem Zdeněk Mertlík. Uvidíme, jak všechna jednání dopadnou. V současnosti se nám rýsují zajímavé spolupráce s partnery a sponzory, vše je tak na dobré cestě,“ uzavřel Sklenář.

Liberecký šéfkuchař je držitel kulinářských ocenění, člen AKC ČR, gastromanager nabízící služby osobního kuchaře. Specializuje se na českou kuchyni v moderním pojetí, francouzskou a středomořskou. Předvádí zcela profesionálně kuchařské show na vysoké úrovni na festivalech i pro své zákazníky.

Robert Sklenář mnoho let úspěšně provozoval vlastní stylovou restauraci Bašta a působil jako šéfkuchař ve 4* Grandhotelu Zlatý Lev v Liberci. Bohaté zkušenosti získal také ve škole kulinářského umění Gastrostudiu Bidfood CZ. Pod vedením mistra kuchaře Roberta Sklenáře vyhrála restaurace Benada v Liberci v hlasování Severočeská restaurace regionu. V anketě Zlatý kuchař roku 2017 získal ve volbě veřejnosti druhé místo. V Olima Cupu Olomouc 2016 získal zlatou medaili, působil také jako trenér kuchařského vítěze Jana Žídka.

Štítky Liberec, restaurace, kuchař, Praha, Jan Žídek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová výzva pro šéfkuchaře Roberta Sklenáře. V Liberci zakládá první gastrostudio pro veřejnost i profesionály  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.