Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová výzva pro šéfkuchaře Roberta Sklenáře. V Liberci zakládá první gastrostudio pro veřejnost i profesionály

 
neděle, 17. září 2017, 16:11

Liberec se už brzy bude moci pochlubit prvním gastrostudiem, které nadšenci do vaření v současnosti najdou nejblíže v Praze. Celý projekt má na svědomí zkušený šéfkuchař Robert Sklenář, kterého široká veřejnost zná například z Clarion Grandhotelu Zlatý Lev, kde vařil od loňska. Studio bude podle něho sídlit v Liberci, působit ale bude po celé republice. Otevřít by chtěl už koncem letošního roku.

„Chceme tu být nejen pro přípravu profesionálních kuchařů, ale i laiků a nebo pro firemní teambuldingy,“ shrnul Robert Sklenář. Studio má být jednoduše takovou mekkou všech, co mají zájem o kvalitní gastronomii. „Rádi přivítáme úplné začátečníky i profesionály,“ dodal.

Studio se podle Sklenáře bude zabývat různými kuchařskými tématy. „Vždy bude ale na první místě čerstvá a kvalitní surovina, nejlépe od lokálních farmářů. Nejde jen o to, že s ní vytvoříme maximální kvalitu výsledného pokrmu, ale také o to, že chceme podporovat lokální suroviny. Jen s nimi má jídlo příběh a to mám rád,“ vysvětlil šéfkuchař.

O prostorách, ve kterých nové gastrostudio vyroste, se zatím jedná. „Máme v jednání prostory v centru města. V tom je mi velkým pomocníkem Zdeněk Mertlík. Uvidíme, jak všechna jednání dopadnou. V současnosti se nám rýsují zajímavé spolupráce s partnery a sponzory, vše je tak na dobré cestě,“ uzavřel Sklenář.

Liberecký šéfkuchař je držitel kulinářských ocenění, člen AKC ČR, gastromanager nabízící služby osobního kuchaře. Specializuje se na českou kuchyni v moderním pojetí, francouzskou a středomořskou. Předvádí zcela profesionálně kuchařské show na vysoké úrovni na festivalech i pro své zákazníky.

Robert Sklenář mnoho let úspěšně provozoval vlastní stylovou restauraci Bašta a působil jako šéfkuchař ve 4* Grandhotelu Zlatý Lev v Liberci. Bohaté zkušenosti získal také ve škole kulinářského umění Gastrostudiu Bidfood CZ. Pod vedením mistra kuchaře Roberta Sklenáře vyhrála restaurace Benada v Liberci v hlasování Severočeská restaurace regionu. V anketě Zlatý kuchař roku 2017 získal ve volbě veřejnosti druhé místo. V Olima Cupu Olomouc 2016 získal zlatou medaili, působil také jako trenér kuchařského vítěze Jana Žídka.

Vizitka autora

 

Michael Daněk

šéfredaktor projektu Drbna
kontakt: sefredaktor@drbna.cz

Liberecká Drbna je v pořadí třetím z regionálních zpravodajských webů projektu Drbna.cz

 
 


 

Kam dál?

VIDEO: Tata Bojs a jejich píseň o Jizerské 50. V klipu si zahrál...

sobota, 16. září 2017, 14:51

Kapela Tata Bojs vydala staronovou píseň Pěšáci bílé stopy. Věnovaná je závodu Jizerská 50 a právě v Jizerkách se natáčel i...

Pejskaři, mějte se na pozoru. Ve Vratislavicích se objevily podezřelé...

pátek, 15. září 2017, 11:34

Pejskaři z Vratislavic a okolí by se měli mít na pozoru. Poblíž místního lesoparku objevil při čtvrtečním venčení své fenky...

Oblíbené bistro Street Pho oslaví své první narozeniny. Pro své...

čtvrtek, 14. září 2017, 15:33

Liberecké bistro Street Pho už za dva měsíce oslaví první rok svého fungování. Pho na všechny způsoby, nudlový salát Bun Bo Nam...

FOTO: Ve veseckém areálu odstartoval dětský den. Hodinu po poledni...

sobota, 9. září 2017, 10:45

Ve veseckém areálu odstartoval v sobotu v 10:00 dětský den. Pomyslným hřebem je přelet dvou letounů Gripen, které vyšle nad...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Díky sbírce vydala Iva Volková knihu. Pomůže pejskům v útulcích po celé republice

Díky sbírce na internetovém portálu Hit Hit mohla Iva Volková, majitelka dočasného domova pro týrané pejsky Rafael o.p.s, vydat knihu Příběhy statečných. Peníze z prodeje pomůžou registrovaným útulkům v České republice hradit například nákladné operace.

Do České republiky se dostalo na deset tisíc pstruhů z Itálie se zakázanou látkou

Veterináři zjistili, že deset a půl tisíce pstruhů z Itálie mělo ve svalovině zakázanou leukomalachitovou zeleň, povolený limit vzorky přesáhly sedmkrát. Se zbytky této látky se veterináři v posledních letech setkávají spíše sporadicky, sdělil mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček.

Na Srí Lance zrušili po útocích zákaz vycházení, obětí je již 290

Úřady na Srí Lance dnes ráno zrušily zákaz vycházení, který byl vyhlášen v neděli kvůli atentátům. Při nich zemřelo na 290 lidí a dalších asi 500 bylo zraněno. Policie v této souvislosti zadržela 24 lidí, k útokům se ale zatím nikdo nepřihlásil. Agentura AP s odvoláním na forenzního odborníka uvedla, že útoky podle dosavadního vyšetřování spáchalo sedm sebevražedných atentátníků. Před cestami na Srí Lanku varovaly své občany USA, podle nichž na ostrově hrozí další útoky.