Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Půjde Růženka na jatka? Chov prasnice nevyšel, dobrovolníci ji chtějí vykoupit

Jatka, nebo dožití na farmě Naděje. Takové jsou možnosti pro prasnici Růženku, kterou si před rokem pořídil frýdlantský Školní statek na chov. Jenže ten se nepodařil a prasnice tak musí pryč. V plánu je prodat ji, čímž hrozí, že půjde na jatka.To chce změnit několik lidí. Ti hodlají prase vykoupit a přestěhovat na novou farmu, která se stará o podobná zvířata.

„Růženka byla původně určena na chov, který však nevyšel, proto jí škola prodává a buď jí koupí jiný zájemce, který jí pošle na jatka začátkem října, nebo to uděláme my a pomůžeme Růžence strávit plnohodnotný život v těch nejlepších podmínkách,“ říká Veronika Hávová, která s plánem na záchranu přišla.

Prase je nutné vykoupit a cena s vypočítává z váhy zvířete. Odhaduje se na zhruba 3800 korun. „Růža bude mít svůj nový domov na Farmě Naděje, na jejíž účet by byly peníze rovnou zasílány a pokud by se vybralo více, tak se za ně pořídí materiál na stavbu domečku pro Růženku, její přepravu do azylu, nebo nákup krmiva či veterinární péči,“ pokračuje Hávová.

Koho zaujme osud Růženky, může přispět na účet 2300769996/2010. Do poznámky pište Pro Růženku.

A nový domov pro Růženku? Ten přislíbila farma Naděje v Dobrovítově nedaleko Čáslavi. Zde vznikl azyl pro hospodářská zvířata, jejichž osudem jsou právě jatka.

Autoři | Foto Veronika Hávová

Štítky školní statek, farma Naděje, Růženka, prase, jatka, statek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Půjde Růženka na jatka? Chov prasnice nevyšel, dobrovolníci ji chtějí vykoupit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.