Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Den regionálních potravin Libereckého kraje se blíží, letos už pojedenácté

Ve čtvrtek 21. září se v Liberci před radnicí opět sejdou potravináři Libereckého kraje, aby své výrobky představili svým zákazníkům. Již po jedenácté se totiž bude konat prodejní výstava Den regionálních potravin Libereckého kraje. Návštěvníci budou mít možnost nejen ochutnat a zakoupit kvalitní potravinářské výrobky, ale zároveň se osobně setkat s jejich výrobci a dozvědět se, mnoho zajímavého.

Tradičně bude na náměstí po celý den probíhat kulturní program, jehož vyvrcholením se stane slavnostní předání ocenění "Regionální potravina Libereckého kraje".  

V letošním roce získaly tuto prestižní značku v Libereckém kraji tyto výrobky: Ďábelský mls od společnosti Podkrkonošská uzenina, Staročeská klobása od společnosti Karel Klouček řeznictví a uzenářství, Pomazánka česneková od společnosti Zemědělská farma K.E.K., BIO jogurtové kozí mléko neochucené od Josefa Pulíčka, Žitný chléb BIO celozrnný od společnosti Cooc Food - Koláčkova pekárna, Albrecht 12 Kateřina od společnosti Terra Felix - Zámecký pivovar Frýdlant, Samir kysané zelí ve slaném nálevu od stejnojmenné společnosti a karamelová poleva 400g od Radky Mayerové. 

Do programu Dne regionálních potravin jsou tradičně zařazeny i soutěže o ceny a vaření s Janem Michálkem, členem Národního týmu AKC ČR, který ve svých receptech použije právě oceněné výrobky. V programu dále vystoupí Marcel Zmožek, Yvetta Simonová a Vladimír Lichnovský - Elvis Presley Revival Band. 

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Tisková zpráva

Štítky jídlo, Liberecký kraj, Liberec, soutěž, Karel Klouček, Česko, Elvis Presley, TERRA FELIX s.r.o., Zámecký pivovar Frýdlant, Yvetta Simonová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den regionálních potravin Libereckého kraje se blíží, letos už pojedenácté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.