Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nové dětské hřiště ve Hvězdné ulici nakonec nebude, seniorům se jeho výstavba nelíbila

Nové dětské hřiště nakonec nevznikne ve Hvězdné ulici, ale v parku poblíž bývalého Intersparu. Na posledním jednání o tom rozhodla rada města, která tak vyslyšela přání místních. Postaveno by mělo být ještě v letošním roce.

Původně město uvažovalo o tom, že hřiště stejných parametrů postaví na sídlišti v Hvězdné ulici. Po projednání záměru s místními občany se ale rozhodlo, že projekt poupraví a případně zrealizuje v příštích letech. „Hřiště v Hvězdné ulici jsme připravili na základě žádostí místních obyvatel. Těchto žádostí bylo několik desítek. V dobré víře jsme vycházeli z těchto podnětů, ale před samotnou výstavbou jsme zaregistrovali negativní ohlasy hlavně od starších občanů. Na základě toho jsme přímo v lokalitě uspořádali veřejné představení a projednání budoucí podoby hřiště. Na základě toho se rada města rozhodla hřiště nyní v tomto místě nerealizovat,“ shrnula náměstkyně primátora Karolína Hrbková (Změna pro Liberec).

Nové hřiště tak vyroste v Budyšínské ulici. Chybět na něm nebudou dětské herní prvky, houpačky, šplhací sestava, venkovní fitness stroje a lavičky. „Projekt bude uplatněn v parku Budyšínská a s obyvateli Hvězdné ulice připravíme projekt nový, který bude lépe reflektovat potřeby v této lokalitě. Již na podzim tohoto roku by v Hvězdné ulici mělo dojít k dílčím úpravám veřejného prostoru a na jaře 2018 by mohla být plocha osazena jednotlivými herními prvky, které si občané sami vyberou,“ uzavřela Hrbková.

Štítky Liberec, Hvězdná, Budyšínská, dětské hřiště, hřiště, Karolína Hrbková, Interspar, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Volek

Článek je pěkný, co ještě napsat o jaké město se jedná?

Čtvrtek, 21. září 2017, 06:47Odpovědět

Nové dětské hřiště ve Hvězdné ulici nakonec nebude, seniorům se jeho výstavba nelíbila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.