Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Návštěvníci liberecké zoo dva týdny neuvidí lachtaní cvičení

Návštěvníci zoo v Liberci přijdou zhruba na dva týdny o oblíbené komentované cvičení a krmení lachtanů. Zoo musí tyto ploutvonožce dočasně přemístit do zázemí. Důvodem je prasklé sklo u průhledu do bazénu, které se musí vyměnit. Práce začnou v pondělí.

Sklo má plochu asi deset metrů čtverečních a návštěvníci přes něj vidí lachtany plavající pod hladinou. Zoo výměnu skla řeší jako reklamaci. "Prasklo. Přesnou příčinu neznáme. Nevíme, jestli bylo špatně přiděláno nebo šlo o vadu materiálu či chybu návštěvníka," uvedla mluvčí zoo Barbara Tesařová. Speciální sklo, jehož výroba a osazení stojí zhruba čtvrt milionu korun, mění zahrada po necelém roce. Loni ho kamenem poškodil neznámý vandal. Prasklina byla tehdy přes dvě třetiny skla.

Cvičení lachtanů patří mezi nejoblíbenější atrakce liberecké zoo. Zahrada lachtany hřivnaté chová od roku 1975 a zdejší expozicí už prošlo více než 20 jedinců, aktuálně je v zahradě jeden chovný pár a jedno mládě.

Autoři | Foto Zoo Liberec

Štítky Liberec, zoo, lachtan, krmení, sklo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníci liberecké zoo dva týdny neuvidí lachtaní cvičení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.