Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Šéfa Krajské nemocnice v Liberci bude komise vybírat z osmi uchazečů

Termín pro podání přihlášky do výběrového řízení na nového ředitele liberecké a českolipské nemocnice vypršel. V nejbližší době proto zasednou výběrové komise. O post generálního ředitele Nemocnice s poliklinikou v České Lípě usilují dva kandidáti, výběrové řízení se uskuteční ve středu 27. září. Šéf Krajské nemocnice v Liberci se bude vybírat z osmi uchazečů. Tady výběrová komise zasedne 11. října.

„Pevně věřím, že výběrová řízení proběhnou férově a obě nemocnice budou mít nové kvalitní generální ředitele,“ komentuje náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort zdravotnictví, který usedne v obou výběrových komisích Přemysl Sobotka (ODS).

Do konkurzu na generálního ředitele českolipské nemocnice se přihlásili tři zájemci, dva z nich se účastní výběrového řízení. Do soutěže na generálního ředitele největší krajské nemocnice v Liberci se přihlásilo celkem devět kandidátů, jeden z nich byl kvůli nesplnění kvalifikačních požadavků vyřazen. 

A co musí nový ředitel nemocnice splňovat? Musí mít vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu, praxi v řídící funkci ve zdravotnictví nebo jiné velké firmě s obdobným obratem a počtem zaměstnanců a v neposlední řad manažerské schopnosti. 

O výběrovém řízení na nové ředitele se mluví už od června letošního roku, kdy generální ředitel Krajské nemocnice Liberec Luděk Nečesaný oznámil svůj záměr rezignovat. Pozici ředitele by měl zastávat až do 31. prosince, poté skončí. 

O pár dní později rezignoval také ředitel českolipské nemocnice Pavel Marek. Dehonestace jeho osoby a s tím spojené poškozování pověsti nemocnice v České Lípě. To je podle předsedy představenstva liberecké nemocnice a zároveň ředitele nemocnice v České Lípě Pavla Marka důvod, proč podal rezignaci na post předsedy představenstva. Konkrétně mu vadí především vystupování současného ředitele liberecké nemocnice Luďka Nečesaného. Ten se přitom rozhodl rezignovat už dříve.

Štítky Liberec, nemocnice, Krajská nemocnice Liberec, Nemocnice s poliklinikou v České Lípě, výběrové řízení, generální ředitel, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., Přemysl Sobotka, Pavel Marek, Luděk Nečesaný, ODS, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šéfa Krajské nemocnice v Liberci bude komise vybírat z osmi uchazečů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.