Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Studentky liberecké textilky navrhly šaty pro Miss. Musí se přizpůsobit každé postavě

Velký úkol dostala dvojice studentek Střední průmyslové školy textilní v Liberci. Pro finálový večer soutěže Miss Liberecký kraj tvoří kolekci pro všech dvanáct finalistek. Jenže ty zatím nejsou známé, a tak Nela Laurinová a Barbora Švarcová musely vyřešit problém – navrhnout perfektně sedící šaty, když nevíte kdo si je oblékne. Celá kolekce bude předvedena na galavečeru Miss Libereckého kraje 28. dubna 2018 v divadle F. X. Šaldy.

„Bára a Nela jsou zhruba v polovině své práce. Květen a červen byly ve znamení příprav – dělaly se střihy, sháněl se materiál. Dívky zvolily hladký tmavě tyrkysový úplet, který doplňují nádhernou černou krajkou a nyní už šaty šijí,“ říká Lucie Holá, vyučující obou dívek.

Musely se vypořádat s velkou výzvou. Vzhledem k tomu, že finalistky soutěže zatím nejsou známy, jednou z podmínek bylo, aby šaty byly flexibilní a přizpůsobily se každé postavě, což studentky dokonale plní.

„Dívky svůj talent promítly do každého záhybu šatů, navíc naplnily i hlavní záměr tohoto projektu, a to předvést, že studium textilních oborů je stále atraktivní a má široké uplatnění,“ doplňuje za pořadatele akce Pavel Jakubec.

Autoři | Foto archiv pořadatele

Štítky Miss Libereckého kraje, šaty, Liberec, oblečení, Liberecký kraj, Barbora Švarcová, Střední průmyslová škola textilní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentky liberecké textilky navrhly šaty pro Miss. Musí se přizpůsobit každé postavě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.