Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Rekord překonán! Do věže v bazénu v Liberci se vtěsnalo neuvěřitelných 258 potápěčů

V plaveckém bazénu v Liberci se podařilo překonat český rekord v počtu potápěčů, kteří byli najednou v potápěčské věži. Dosavadním maximem bylo 167 lidí, dnes se jich do věže hluboké 8,5 metru vtěsnalo 258.

"Nejstarší potápěč k nám docestoval z Karviné a je mu úctyhodných 82 let," řekl hlavní organizátor akce Jaroslav Kočárek. Nejmladší byla šestiletá dívka. "Na dětské potápěče pamatujeme. Zanoří se do nejmělčí části, to je 1,5 metru, takže se v pořádku bezpečně vrátí k hladině," uvedl Kočárek.

Až dospod věže o půdorysu šestkrát čtyři metry se dnes odpoledne ponořilo zhruba 70 potápěčů, nad nimi ostatní vytvořili pyramidu o několika řadách. Ti zespoda tak ve věži strávili až hodinu a půl, než se mohli znovu vynořit. "Bylo to super," řekl Ladislav, který strávil pod vodou 85 minut.

Netradiční akce se v libereckém bazénu konala počtvrté, zatím se pokaždé podařilo předchozí výsledek zlepšit. Poprvé vyzkoušeli potápěči rekordní ponor v roce 2012, kdy se jich na dno věže natěsnalo 45. O rok později jich bylo 88 a před dvěma lety 167.

Hlavním cílem projektu Rekord 200 je neustálé posouvání fyzických a mentálních hranic až na pomyslný vrchol. U potápění je podle Kočárka pomyslným vrcholem reálné dno. Být v nejhlubší části potápěčské věže a mít nad sebou další patra plné potápěčů a přes bublinky nic nevidět, to chce podle něj skutečně velkou dávku klidu a rozvahy. Kolapsové stavy ale organizátoři řešit ani při jednom ročníku nemuseli. "Je pamatováno na bezpečnost, to znamená z bezpečnostních parametrů splňujeme nadstandardní podmínky," uvedl Kočárek.

Autoři | Foto Patrik Polášek

Štítky Liberec, bazén, potápění, potápěč, rekord, Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Rekord překonán! Do věže v bazénu v Liberci se vtěsnalo neuvěřitelných 258 potápěčů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.