Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vzniká průvodce po Liberci a Žitavě. Chystají ho děti z obou měst

Jaká místa v Liberci a Žitavě navštívit s dětmi? Spoustu zajímavých tipů by měl přinést turistický průvodce, kterého připravují právě samotné děti z obou měst. Jde o společný projekt, díky kterému už loni vznikla hra Pátrání libereckého rytíře Rolanda, která zaznamenala pozitivní ohlas nejen mezi libereckými pátrači, ale také mezi českými i zahraničními turisty.

„Protože se nám spolupráce mezi českými a německými dětmi osvědčila, rozhodli jsme se v letošním roce připravit pokračování projektu,“ řekla Pavlína Sacherová, pověřená vedoucí oddělení městského informačního centra Liberec.

Děti z Liberce a Žitavy tak spolupracují na interaktivním turistickém průvodci. Ponese název Putování s rytířem Rolandem po Liberci a Žitavě. „Zaměřený je na vývoj interaktivního průvodce pro děti s využitím postavy rytíře Rolanda a kulturního dědictví na obou stranách hranice,“ doplnila Sacherová.

Děti se už v září dvakrát společně potkaly, představily si svá města vymyslely místa, která by v průvodci neměla chybět a která by rodinám s dětmi doporučily.

Průvodce nyní čeká grafické zpracování, hotový průvodce pak bude v češtině, polštině, němčině a angličtině zdarma k dostání v turistických centrech v Liberci a Žitavě.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, Žitava, průvodce, rytíř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vzniká průvodce po Liberci a Žitavě. Chystají ho děti z obou měst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.