Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dodávka se musela dvakrát vrátit. Úředníci na kraji pořádali sbírku pro potřebné

Celkem třikrát musela přijet ke krajskému úřadu dodávka pro oblečení a další věci ze sbírky, kterou uspořádali tamní úředníci. Sbírka nadbytečného šatstva, hraček a dalších potřeb pro domácnost proběhla pod názve Dejte věcem druhou šanci už pošesté.

I když kraj vyhlašuje sbírku jen pro své úředníky, každým ročníkem se sejde vždy víc a víc věcí. Tentokrát si věci už podruhé odvezli pracovníci Oblastní charity Liberec. „Oblečení budou předávat zdarma těm, kteří si pro ně přijdou do Charitního šatníku v libereckém Františkově,“ řekla mluvčí krajského úřadu Andrea Fulková.

„Každý zájemce se musí prokázat poukázkou, kterou dostane od Úřadu práce, města Liberce nebo některých neziskových organizací, například Člověka v tísni nebo Naděje. Na základě poukázky mu potom vydáme, co potřebuje. Ostatním zájemcům oblečení prodáváme za symbolický obnos. Nemůže tak dojít k žádnému zneužití,“ vysvětlila Hana Musilová z Oblastní charity Liberec.

Věci ze sbírky tak pomohou lidem bez domova nebo matkám v azylových domech, zkrátka těm, co to opravdu potřebují.

Každé sbírky se zúčastní zhruba stovka úředníků. „Ve sbírce budeme pokračovat i na jaře příštího roku. Opět jsme vybrali šťastný den – pátek 13. dubna,“ řekl náměstek Pavel Svoboda.

Sbírka probíhá od roku 2015 vždy dvakrát ročně, na jaře a na podzim. „Úředníci ji plní vedle šatstva a hraček také třeba malými elektrospotřebiči, nádobím nebo spacáky a dekami,“ dodala Fulková.

Autoři | Foto Krajský úřad

Štítky krajský úřad, Liberecký kraj, sbírka, oblečení, Liberec, Úřad práce České republiky, Člověk v tísni, Pavel Svoboda, Oblastní charita Liberec, Františkov (Velké Kunětice), hračka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dodávka se musela dvakrát vrátit. Úředníci na kraji pořádali sbírku pro potřebné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.