Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jak by mohlo vypadat okolí Jizery? Své práce představili studenti lna workshopu liberecké univerzity

Okolí Jizery mezi úseky Na Lukách a Dolánky je atraktivní lokalitou, jenže dosud prakticky nevyužitou. Přeměnou nivy Jizery se ve svých pracích zabývali studenti architektury liberecké univerzity. Žádný z nich není závazný, návrhy mají otevřít debatu, co s lokalitou provést do budoucna.

Město o rekreačním využití oblasti rozhodli už v červenci loňského roku a práv studentské práce mají rozvířit debatu jak mezi zastupiteli, tak s veřejností.

V Turnově se tak koncem září uskutečnil studentský workshop s názvem Město a řeka a dorazilo na něj dvanáct studentů z různých zemí, například z Itálie, Indie, Německa, Maďarska, ale také studenti z České republiky.

„Jsme teprve na začátku celého procesu a může trvat i dva roky, než se dostaneme k nějakému konkrétnějšímu projektu. Proto bych byl velice rád, pokud by se obyvatelé města zamysleli a následně se vyjádřili, jak si celý prostor představují,“ řekl starosta Turnova Tomáš Hocke.

Studenti navrhli řadu zajímavých řešení, v budoucnu by v okolí Jizery mohla vyrůst řada staveb od mostů, lávek, přes rozhledny až po altánky. Část bude vyhrazena i pro sportování.

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky TUL, Technická univerzita, Turnov, Jizera, Itálie, Indie, Německo, Maďarsko, Česko, Tomáš Hocke, univerzita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak by mohlo vypadat okolí Jizery? Své práce představili studenti lna workshopu liberecké univerzity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.