Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Demolice bývalého Bytexu začne příští týden. Lidé se s továrnou mohou přijít rozloučit

Dlouho se mluvilo o tom, že bývalý Bytex v chrastavské Nádražní ulici bude muset ustoupit novému komplexu, zdánlivě se ale stále nic nedělo. Teď už je ale demolice opravdu tady, začne příští čtvrtek. O den dříve se mohou s továrnou přijít rozloučit zaměstnanci, kteří tu pracovali třeba v Bytexu, Mykaně nebo Bremi.

Areál patří firmě Wassa, která chce na místě továrny postavit nový průmyslový areál. Demolice by měla skončit v lednu příštího roku, už na konci prázdnin by měl začít fungovat nový provoz.

Demolici i výstavbu bude mít na starost společnost Rewon, která s Wassou uzavřela strategické partnerství. „Nové centrum bude postaveno přesně podle původních a schválených dokumentů a povolení, které jsou v souladu s územním plánem,“ řekl pro Chrastava TV jednatel společnosti Rewon Miroslav Ivan.

V příštích dnech by měl kolem areálu vyrůst plot, pak začne demolice. „Demolice bude probíhat v době, kdy není prašnost, takže doufáme, že nebudou žádné problémy. Budeme se snažit to urychlit a za případné komplikace se omlouváme,“ dodal Ivan.

V novém areálu by měl být především sklad papírových materiálů, které Wassa vyrábí. Práci by zde mělo najít asi 250 lidí.

S tím se ale objevila komplikace, do areálu by mělo zajíždět denně dvacet kamionů. To vystrašilo místní, kteří se báli hluku a vibrací. Wassa ale do projektu zahrnula úpravy. Mezi chodníkem a areálem vznikne pás zeleně, která vytvoří protihlukovou stěnu. Kamiony také nebudou stát na silnici, ale budou zajíždět rovnou do areálu.

Bývalí pracovníci mohou ve středu ve 14 hodin přijít na poslední prohlídku areálu. „Věřím, že mnoho z těch, co v daných prostorech strávili mnoho let, si areál rádi naposledy prohlédnou,“ uzavřel starosta Chrastavy Michael Canov.

Autoři

Štítky Bytex, Wassa, Chrastava, továrna, Michael Canov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demolice bývalého Bytexu začne příští týden. Lidé se s továrnou mohou přijít rozloučit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.