Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Mladý kuchař z Liberce si připsal další úspěch. Vyhrál republikovou gastro soutěž

I když teprve navštěvuje třetí ročník oboru kuchař na liberecké Střední škole gastronomie a služeb, už teď má za sebou řadu skvělých úspěchů. Po vítězství na loňském Olima Cupu ovládl Jan Žídek i letošní ročník a na svém kontě má i prvenství na soutěži Žilinská gastronomická jeseň.

Aktuálně uspěl na celostátní soutěži Olima Cup 2017, kde ohromil porotu svým receptem „Vepřová pečeně s česnekovým máslem a rozmarýnem, pečená ve vepřové síťce, plněná mini paprika masovou fáší s parmazánem, chlupatý knedlík s cuketou, glazírovaná cibule s jablky“.

Jeho úkolem bylo připravit čtyři porce za pouhých 45 minut. Základní surovinou byla 600 g vepřová pečeně bez kosti. Jan musel v časovém limitu prezentovat dva druhy teplé úpravy, dále zapracovat do receptury dvě suroviny, které si vylosoval 30 minut před vlastním soutěžním vystoupením.

Porota hodnotila kromě chuti a vzhledu připravovaného pokrmu také samostatnost soutěžícího při práci, organizaci práce, dodržování bezpečnostních, hygienických předpisů před odbornou veřejností.

Jan Žídek vykonává odbornou praxi ve školní restauraci Centrum Králův Háj a na soutěže se připravoval pod vedením učitelky odborného výcviku Marie Guričanové.

Autoři

Štítky Olima Cup 2017, Jan Žídek, Liberec, soutěž, kuchař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý kuchař z Liberce si připsal další úspěch. Vyhrál republikovou gastro soutěž  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.