Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rekonstrukce libereckého bazénu se oddaluje. Začne nejdříve v roce 2019

Liberec prodloužil smlouvu se společností provozující městský bazén do léta 2020. Hlavním důvodem je prodleva při přípravě projektu modernizace bazénu. Kompletní rekonstrukce plaveckého areálu bude odhadem stát 350 milionů korun a vyžádá si jeho uzavření až na rok a půl. Oprava začne nejdřív v roce 2019.

„Není to jednoduché, je to jedna z největších akcí města za poslední roky a při přípravě musíme postupovat maximálně obezřetně," uvedl pro správu majetku Tomáš Kysela.

Smlouva s Ještědskou sportovní měla vypršet na konci roku 2018, zastupitelé schválilo její prodloužení o rok a půl. Jiného nájemce podle Kysely nehledali. „Technologie používané v bazénu jsou osm až deset let po smrti, nicméně díky péči provozovatele se nám stále daří udržet v chodu jeden z nejvíce navštěvovaných bazénů v republice," uvedl.

Podle náměstka by jen obtížně hledali někoho jiného, kdo by dokázal dožilé technologie udržet při životě.

Liberecký plavecký stadion z poloviny 80. let minulého století ročně navštíví asi 350 tisíc lidí. Navenek vypadá areál dobře, v havarijním stavu je ale vzduchotechnika, střecha a obvodový plášť. Naléhavá je i oprava chátrajících nosných konstrukcí, elektroinstalace, rozvodů vody a kanalizace.

Součástí modernizace bude i výstavba dalšího pětadvacetimetrového bazénu. Areál bývá často přeplněný a kapacita nestačí ani potřebám plaveckých oddílů.

V areálu jsou tři bazény, z toho jeden padesátimetrový, dva tobogany, vířivky, skluzavka, sauny, Kneippův chodník a další atrakce. Uzavření městského bazénu bude pro stotisícové město velkou komplikací.

V Liberci moc jiných možností k plavání není. Je tam už jen akvapark v Centru Babylon a tři menší školní bazény, které ale nejsou vhodné k trénování pro členy plaveckých klubů a zpravidla nejsou ani přístupné veřejnosti. Budou tak muset jezdit do okolních měst, nejbližší vhodný bazén je v Jablonci nad Nisou.

Město i proto zvažuje obnovu pětadvacetimetrového bazénu v Základní škole Švermova, který kvůli havarijnímu stavu nechalo uzavřít před devíti lety.

Autoři | Foto Bazén Liberec

Štítky Bazén Liberec, bazén, rekonstrukce, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce libereckého bazénu se oddaluje. Začne nejdříve v roce 2019  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.