Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidé si mohou znovu zažádat o dotaci na nový kotel. Kraj rozdá 135 milionů

Plánujete pořídit nový kotel? Pak si nezapomeňte zažádat o dotaci. Žádosti o finanční příspěvky lze podat od pondělí 30. října od 16 hodin. Tentokrát to bude bez dlouhých front přímo na úřadě, žádost totiž pljde podat pouze elektronicky. Kraj má na příspěvky připraveno 135 milionů korun.

Právě podáním elektronické žádosti si lidé zajistí pořadí podle data a času doručení. „Až poté musí do 10 pracovních dní doručit vytištěnou a podepsanou žádost včetně příloh na podatelnu Krajského úřadu Libereckého kraje osobně či poštou,“ upřesnila krajská mluvčí Markéta Dědková.

Žadatelé mohou získat finanční podporu od 75 do 120 tisíc korun, záleží na druhu pořízeného zdroje tepla. V případě nákupu kombinovaného kotle to bude příspěvek ve výši 75 tisíc. Pokud majitel rodinného domu pořídí tepelné čerpadlo nebo automatický kotel výhradně na biomasu, může získat až 120 tisíc.

„Oproti předchozím výzvám bude podporována výměna starých kotlů pouze 1. a 2. emisní třídy za kombinované kotle na uhlí a biomasu s automatickým přikládáním, tepelná čerpadla, plynové kondenzační kotle, nebo za kotle výhradně na biomasu,“ doplnila krajská radní Radka Loučková Kotasová, která má program kotlíkových dotací ve svém resortu.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, dotace, kotlíková dotace, kotel, biomasa, Radka Loučková Kotasová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé si mohou znovu zažádat o dotaci na nový kotel. Kraj rozdá 135 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.