Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bez elektrického proudu zůstává po včerejší vichřici 80 tisíc odběrných míst

Už druhým dnem odstraňují energetici následky včerejší vichřice, která odstřihla od elektrického proudu stovky tisíc domácností. Počasí zatím zaměstnancům ČEZu hraje do karet a poruchy se daří odstraňovat. V současné době i tak zůstává napříč celou republikou bez elektrického proudu zhruba 80 tisíc domácností.

„V současné době dispečink ČEZ Distribuce eviduje na svém území 270 poruch na vedení vysokého napětí, další poruchy pak na napětí nízkém. Bez napětí je 2500 distribučních trafostanic. Poklesl také počet odběratelů bez elektřiny, v současné době je bez elektřiny 80 tisíc odběrných míst,“ shrnula mluvčí skupiny ČEZ Soňa Holingerová.  

V Libereckém kraji je podle ČEZu ve 42 lokalitách 11 tisíc odběrných míst bez proudu.

Od včerejšího dne se nezastavili ani operátoři. Call centrum za neděli odbavilo 34 tisíc hovorů o hlášení poruch, k dnešnímu poledni pak téměř 14 tisíc hovorů. „Na odstraňování následků kalamity pracuje i nadále na 700 pracovníků poruchových čet, pracovníků dispečinku i operátorů call centra. Další dvě stovky pracovníků z řad subdodavatelských firem jsou také v terénu. Všichni se snaží obnovit dodávky elektřiny co nejdříve,“ uzavřela mluvčí.

Foto ČEZ

Štítky vítr, vichřice, ČEZ, elektrický proud, elektřina, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez elektrického proudu zůstává po včerejší vichřici 80 tisíc odběrných míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.