Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kalamitní stav v Libereckém kraji stále trvá. Bez elektřiny je přes 11 tisíc odběrných míst

Kalamitní stav po vichřici, která zasáhla celou republiku v neděli, stále v Libereckém kraji trvá. Energetici zůstávají v terénu 24 hodin denně. V pondělí odpoledne ČEZ opět navýšil počet zaměstnanců, kteří poruchy odstraňují. Předběžný odhad škod půjde do desítek milionů korun.

„Včera ve 21:00 byl odvolán kalamitní stav v Plzeňském a Královehradeckém kraji. V dalších krajích, kde jsme kalamitní stav vyhlásili dosud trvá (pozn. red.: kraj Karlovarský, Liberecký, Pardubický, Středočeský, Ústecký, kraj Vysočina). Předpokládáme, že v průběhu dnešního dne budeme kalamitní stavy postupně odvolávat,“ shrnula mluvčí skupiny ČEZ Soňa Holingerová.

Během večera a noci se energetikům podařilo odstranit další poruchy na vedeních a připojit tak další odběratele zpět k distribuční soustavě. V současné době dispečink ČEZu eviduje 100 poruch na vedení vysokého napětí a další na nízkém. „Bez elektřiny je přes 11 tisíc odběrných míst a bez napětí máme 450 distribučních trafostanic. Na odstranění následků vichřice stále usilovně pracuje tisíc pracovníků poruchových čet, dispečerů i operátorů call centra i subdodavatelských firem. I když se nám daří domácnosti připojovat, práce jdou nyní pomalu,“ dodala Holingerová.

Následkem deště i sněžení je terén podmáčený a technici mají problém se s těžkou technikou k poruše dostat. Nejsložitější situace je stále na Děčínsku, Českolipsku a Havlíčkobrodsku.

Foto HZS

Štítky vítr, vichřice, ČEZ, Liberecký kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Středočeský kraj, Pardubický kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kalamitní stav v Libereckém kraji stále trvá. Bez elektřiny je přes 11 tisíc odběrných míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.