Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Příjem žádostí o dotace na nové kotle kraj posunul o měsíc. Nově se spustí 30. listopadu

Kvůli masivním výpadkům elektřiny po celém kraji při víkendové vichřici kraj posunul příjem žádostí o kotlíkové dotace. Nové datum je stanoveno na 30. listopadu v 16 hodin. Lidé tak své už připravené žádosti nemusí nijak upravovat, jen je podají v jiném termínu. Rozhodlo o tom zastupitelstvo kraje.

„Termín jsme o měsíc posunuli, příjem bude spuštěn poslední listopadový den a odpolední čas rovněž zůstává,“ uvádí hejtman Martin Půta.

„Pro občany se nic nemění, není potřeba žádosti nijak upravovat, vše bude stejné. Spuštění příjmu zveřejníme na dotačním portálu Libereckého kraje a prostřednictvím e-mailu o novém termínu budeme informovat všechny potenciální žadatele, se kterými jsme doteď byli ve spojení,“ uvádí krajská radní Radka Loučková Kotasová.

Původní termín kraj zrušil kvůli nedělní vichřici. Žádosti se v této vlně přijímají pouze elektronicky a v pondělí hrozilo, že by někteří lidé kvůli výpadkům elektřiny nemohli žádost elektronicky na krajský úřad zaslat.

Žadatelé mohou získat finanční podporu od 75 do 120 tisíc korun, záleží na druhu pořízeného zdroje tepla. V případě nákupu kombinovaného kotle to bude příspěvek ve výši 75 tisíc. Pokud majitel rodinného domu pořídí tepelné čerpadlo nebo automatický kotel výhradně na biomasu, může získat až 120 tisíc.

Kraj má na dotace připraveno celkem 135 milionů korun.

Autoři | Foto

Štítky Liberecký kraj, kotlíkové dotace, dotace, Martin Půta, Radka Loučková Kotasová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příjem žádostí o dotace na nové kotle kraj posunul o měsíc. Nově se spustí 30. listopadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.