Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Turista zapadl cestou na vlak v bažině, pátrat po něm musel i policejní vrtulník

Náročný úkol čekal v úterý na policisty, které si přivolal na pomoc třiatřicetiletý muž z Kladna do lesa poblíž Doks. Původně měl namířeno z Bezdězu na vlakové nádraží v Doksech, kam se vydal po cyklostezce. Z té ale brzy sešel a zabloudil. Pastí se pro něj staly tamní močály, kterými se brodil, aniž by věděl, kterým směrem má pokračovat. V moment, kdy volal policisty, byl po pás zabořený v mokřinách.

„Operátorovi do telefonu o své poloze řekl jen to, že před sebou vidí dva kopce a za sebou má les. Taková informace k jeho lokalizaci příliš nepomohla,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Pátrat po něm vyrazili policisté z Doks a Mimoně společně s pátračem a dvěma psovody se služebními psy vycvičenými k vyhledávání osob. „Najít ho ve složitém lesním terénu protkaném rozsáhlými močály nebylo vůbec jednoduché, a proto pátrací tým podpořil i policejní vrtulník, ve kterém kromě standardní posádky seděl i místní policista, který tamní krajinu dobře zná,“ dodala Baláková.

Díky tomu, že měl u sebe turista funkční mobilní telefon, mohl s ním být po celou dobu ve spojení. Poté, co posádka vrtulníku muže objevila, vysvětlil mu policista, kudy z lesa vyjde. 

„K páracímu týmu, který mu šel naproti po zemi, dorazil celý promáčený, nicméně nezraněný. Lékařské vyšetření odmítl. Policisté ho k tomu nijak nutit nemohli, a tak ho alespoň odvezli na vlakové nádraží do Doks, odkud po svém adrenalinovém dobrodružství v lese odcestoval domů,“ uzavřela mluvčí.

Foto Policie ČR

Štítky Doksy, Bezděz, bažina, pátrání, les, Kladno, Mimoň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turista zapadl cestou na vlak v bažině, pátrat po něm musel i policejní vrtulník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.