Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Druhá půlka listopadu přinese do Česka noční mrazíky

Průměrné denní teploty se budou příští týden pohybovat kolem osmi stupňů Celsia. Následovat bude mírné ochlazení a ve třetí listopadové dekádě se rtuť teploměru bude pohybovat kolem čtyř stupňů. V noci budou teploty klesat pod bod mrazu. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Teplota vzduchu přes den se bude v následujícím týdnu pohybovat nejčastěji v rozmezí od sedmi do deseti stupňů. Noční minima budou mít hodnotu kolem pěti, koncem týdne kolem dvou stupňů.

V druhém týdnu předpovědi, tedy od 13. listopadu, se zhruba o dva stupně ochladí a v noci už bude jen kolem nuly. Ochlazování bude pokračovat i nadále, na přelomu listopadu a prosince by se mohlo velmi mírně oteplit.

Srážkově nebudou následující čtyři týdny vybočovat z hodnot typických pro toto období roku. "První a poslední týden se jeví průměrný až slabě nadprůměrný s průměrným týdenním úhrnem v rámci České republiky kolem 12 milimetrů," uvádí ČHMÚ.

Dlouhodobá průměrná teplota pro období od 6. listopadu do 3. prosince je 2,8 stupně Celsia. Nejnižší průměr, minus 0,8 stupně, meteorologové zaznamenali v roce 1965. Naopak nejtepleji bylo před 11 lety, kdy se průměr vyšplhal na 6,7 stupně Celsia. Průměrný úhrn srážek pro dané období je 44 milimetrů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, mrazík, Liberec, listopad, Český hydrometeorologický ústav, Česko, stupeň Celsia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhá půlka listopadu přinese do Česka noční mrazíky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.