Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Město trápí nepořádek u kontejnerů. Lidé k nim odkládají nábytek i pneumatiky

U kontejnerů na tříděný odpad lidé stále častěji nechávají věci, které tam nepatří. Jenže pak je musí někdo také odvést a tím někým je město, potažmo společnost FCC, kterým ale s takovou praxí dochází trpělivost. A tak radnice plánuje instalaci kamer nebo více kontrol, zkrátka represi. Pokuta přitom může být likvidační, až 500 tisíc korun.

Problémy s černými skládkami se řeší denně. „Pokud se vydáte napříč městem, ihned poznáte, kde se někdo stěhoval, kdo má doma novou kuchyňskou linku nebo kdo rekonstruoval bytové jádro. Množství nábytku a stavebního odpadu doplňuje velký počet pneumatik, autodílů nebo velkých elektrospotřebičů,“ řekl Michal Vinař z Odboru ekologie a veřejného prostoru libereckého magistrátu.

Na stejný problém Libereckou Drbnu upozorňují i čtenáři. „Město udělalo kontejnery na tříděný odpad, což je sice super, ale lidi pak dávají věci okolo a vzniká z toho bordel, hlavně když fouká vítr a máme vše na zahradě,“ napsal jeden z obyvatelů Ještědské ulice.

Jenže lidé, kteří nepořádek u kontejnerů nechávají, riskují až půlmilionovou pokutu. „Odpovědným pracovníkům však dochází trpělivost a na místě je realizace různých opatření, od represí, zvýšených kontrol, po preventivní opatření. Instalují se nové kamery a fotopasti pro usnadnění dopadení hříšníků,“ dodal Vinař.

Přitom by stačilo odpad odvézt do sběrného dvora, kam může každý obyvatel Liberce ročně zdarma navozit až půl tuny. „Zároveň je možné každý půlrok využít velkokapacitní kontejnery, které jsou v ulicích dle harmonogramu rozmisťovány,“ uzavřel Vinař.

Autoři | Foto MML

Štítky Kontejnery, tříděný odpad, nepořádek, Liberec, kontejner, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město trápí nepořádek u kontejnerů. Lidé k nim odkládají nábytek i pneumatiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.