Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Padli, abychom mohli žít v míru. Válečné veterány si připomněli i v Liberci

11. listopad je dnem, kdy si po celém světě lidé připomínají válečné veterány. A stejně tak tomu bylo i v Liberci. Připomínka proběhla už v pátek jak na vojenském hřbitově v Ruprechticích, tak v Ostašově, ale i v kasárnách.

Připomínka Dne válečných veteránů začala uctěním vojáků pohřbených na vojenském hřbitově válečných zajatců z let 1914 – 1918 v Ostašově a pokračovala pietním aktem u Památníku padlých na vojenském hřbitově v Ruprechticích.

„Spolu s představiteli armády a policie, vojáky, válečnými veterány a občany uctili památku padlých vojáků položením květin a minutou ticha také náměstci primátora Karolína Hrbková a Tomáš Kysela,“ řekl mluvčí magistrátu Jan Král.

Program pokračoval slavnostním nástupem vojáků 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany v dolních kasárnách, kde mimo jiné došlo k předávání vyznamenání vojákům. „Řada osobností včetně primátora Liberce Tibora Batthyányho obdržela poděkování za podporu od Československé obce legionářské,“ dodal mluvčí.

Den válečných veteránů, jehož symbolem se stal květ vlčího máku, připadá symbolicky na 11. listopadu, tedy na den podpisu příměří, které v roce 1918 ukončilo krvavé boje první světové války.

Autoři | Foto MML

Štítky Liberec, Den válečných veteránů, Ostašov, Ruprechtice, válečný veterán, hřbitov, Den vzpomínek, Jan Král, první světová válka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Padli, abychom mohli žít v míru. Válečné veterány si připomněli i v Liberci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.