Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V České Lípě vyroste venkovní bazén. Stavba spolkne 90 milionů

V České Lípě chtějí ještě letos zahájit výstavbu venkovního bazénu u Sportareálu. Město hledá dodavatele. Pokud vše dobře půjde, mohl by bazén první návštěvníky přivítat už příští rok v létě. Náklady na výstavbu venkovního bazénu s tobogánem a dalšími atrakcemi odhadli projektanti na 90 milionů korun včetně DPH. Radnice věří, že v soutěži by mohla stavba zlevnit.

Už v roce 2015 si město nechalo zpracovat studii proveditelnosti, v letošním rozpočtu je na stavbu připraveno 40 milionů korun a jde o jednu z největších plánovaných investic.

„Jsme ve fázi stavebního povolení, projekt je připraven, máme hotovou vizualizaci, aby se občané mohli seznámit s tím, jak ten bazén bude vypadat, jak bude situovaný, jakou bude mít podobu," řekla starostka města Romana Žatecká.

Vše podle ní pokračuje podle plánu, zahájení stavby ale brzdí vleklé stavební řízení. Česká Lípa je s 37 tisíci obyvateli třetím největším městem Libereckého kraje, letní koupání jí ale chybí. Lidé musí jezdit do deset kilometrů vzdáleného Nového Boru, Sloupu v Čechách nebo až k Máchovu jezeru.

Radnice se v minulosti se soustředila zejména na zlepšení vody v přírodní nádrži Dubice, všechna opatření se však míjela účinkem. Proto chtělo město postavit vedle umělý bazén za 60 milionů korun. Slabinou lokality je ale umístění v záplavovém území a velká docházková vzdálenost od centra města. Radnice tedy hledala další možnosti. Na výběr měla šest variant, z nichž Sportareál je podle města nejvýhodnější.

Místostarosta Juraj Raninec už dříve řekl, že hlavní výhodou je to, že je možné využít zázemí Sportareálu a hlavně kogenerační jednotku. Bude se tak podle něj moci dohřívat voda na začátku a na konci sezony. V prostoru dnešního parkoviště má být bazén o rozloze zhruba 860 metrů čtverečních se skluzavkou, vodními atrakcemi a brouzdalištěm. Areál by měl mít kapacitu 1000 lidí.

Autoři | Foto Město Česká Lípa

Štítky bazén, Česká Lípa, Romana Žatecká, Juraj Raninec, Česko, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V České Lípě vyroste venkovní bazén. Stavba spolkne 90 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.