Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

S hořící cisternou plnou nafty odjel do bezpečí. Zdeněk Frydrych spojil svůj život s hasiči

I když mu je už osmdesát let, stále je aktivním členem sportovního družstva dobrovolných hasičů v České Lípě. Právě tam pomáhal zakládat profesionální hasičský sbor a celý svůj aktivní život byl profesionálním hasičem. Během let zachránil nespočet životů. Zdeněk Frydrych nyní dostane cenu Křesadlo, jako symbol vykřesané jiskřičky lidství.

„Zdeněk Frydrych je jedním z pěti hasičů, kteří položili základní kámen profesionálních hasičů v České Lípě a založili veřejný požární útvar,“ řekla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Od roku 1965 až do důchodu byl profesionálním hasičem a za tu dobu obdržel celou řadu ocenění a vyznamenání. V roce 1987 dokonce získal medaili za hrdinství od prezidenta. „Při požáru Benziny odjel s hořící cisternou plnou nafty mimo areál, čímž zachránil mnoho lidských životů,“ dodala mluvčí.

Frydrych je ztělesněním hasičské oddanosti. I v osmdesáti letech je aktivním členem sportovního družstva a pro hasičinu nadchnul i celou rodinu. „Všechny jeho děti i vnoučata jsou dobrovolnými hasiči a syn jde ve šlépějích svého otce a je profesionálním hasičem,“ řekla Bílková.

Frydrych 5. prosince převezme cenu Křesadlo. Smyslem celé akce je podpořit příklady dobré praxe dobrovolnických služeb v Libereckém kraji.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky Zdeněk Frydrych, hasiči, HZS LK, Křesadlo, hasič, Česká Lípa, Benzina, motorová nafta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S hořící cisternou plnou nafty odjel do bezpečí. Zdeněk Frydrych spojil svůj život s hasiči  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.