Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Požár chatky v Horní Libchavě zaměstnal profesionální i dobrovolné hasiče

Požár chatky v Horní Libchavě zaměstnal v neděli večer profesionální hasiče z České Lípy společně s dobrovolnou jednotkou z Volfartic a Stružnice-Jezve. Příčinu požáru by mělo odhalit až dnešní došetření.

V době příjezdu hasičů byla střecha objektu o velikosti 7 x 6 metrů z velké části zasažena požárem. „Hasiči k likvidaci použili dva vodní proudy, zasahovali v dýchacích přístrojích. Chatka byla vybavena běžným nábytkem, zahradním nářadím a věcmi určenými k rekreaci,“ shrnula mluvčí hasičů Pavlína Bílková.  

Po uhašení požáru hasiči rozebrali střešní konstrukci a objekt prohlédly termokamerou. Na dohlídku zůstali na místě dobrovolní hasiči z Jezvé. Událost se obešla bez zranění. „Příčina požáru je zatím v šetření,“ dodala Bílková.

Na místo požáru dnes dorazí vyšetřovatel, který si na pomoc přizval psovoda se speciálně vycvičeným psem, který vyhledává, detekuje a označuje akceleranty hoření. Škoda je předmětem šetření.

Foto HZSLK

Štítky Horní Libchava, požár, chatka, hasiči, Česká Lípa, Volfartice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár chatky v Horní Libchavě zaměstnal profesionální i dobrovolné hasiče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.