Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jak se žije na Frýdlantsku? A jak se tam bude žít? Lidé debatovali v pivovaru

Přibližně stovka lidí se v pátek a sobotu sešla ve frýdlantském pivovaru. Chtěli si popovídat o tom, jak se na Frýdlantsku žije a jak by se tu do budoucna žít mohlo. Mluvilo se o kladech i záporech oblasti, jak ji vylepšit do budoucna, ale i o tom, co by rozvoji mohlo bránit.

„Šlo například o to, jak podporovat aktivní lidi v obcích, jak pěstovat frýdlantský patriotismus, jak pečovat o zdejší jedinečnosti a poklady. Nebo jak to udělat, aby nás okolní svět vnímal a bral naše touhy i problémy vážně,“ řekla Jitka Doubnerová, z Dobrovolného svazku obcí Frýdlantsko.

Všechny nápady a možnosti teď budou organizátoři dále zpracovávat. „Setkání mě nabilo energií. Jsem rád, že věci, za které svazek už léta bojuje, zajímají tolik lidí. Že na to nejsme sami,“ řekl předseda svazku obcí Frýdlantsko Vladimír Stříbrný.

Setkávání nad tématem Frýdlantska budou pokračovat. „Při nich se budou frýdlantští zabývat konkrétními aktivitami,“ dodala Doubnerová.

Autoři | Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlantsko, pivovar, Albrecht, Vladimír Stříbrný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak se žije na Frýdlantsku? A jak se tam bude žít? Lidé debatovali v pivovaru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.