Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Pohřeb veterána Mevalda bude v Albrechticích s vojenskými poctami

Pohřeb českého válečného veterána Jaroslava Mevalda se bude konat ve středu 22. listopadu v kostele v Albrechticích v Jizerských horách s vojenskými poctami. Mevald zemřel náhle minulý týden v pátek ve věku 39 let. Držitel státního vyznamenání medaile Za hrdinství byl před třemi lety vážně zraněn v Afghánistánu. Při napadení jednotky povstalci byl vážně zraněn, přesto pokračoval v boji a kryl kolegy.

"Poslední rozloučení s vojenskými poctami bude ve středu 22.listopadu od 14:00 v kostele v Albrechticích v Jizerských horách," uvedl mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek. O úmrtí veterána ministerstvo obrany a 41. mechanizovaný prapor informovaly v úterý.

V červenci roku 2014 nejprve zahynuli v Afghánistánu při útoku sebevražedného atentátníka čtyři čeští vojáci a pátý zemřel později v nemocnici. Jen několik dní po tomto střetu byla napadena také jednotka, v níž byl Mevald. Při dopadu protitankové střely tehdy Mevald utrpěl těžká zranění, včetně poranění hlavy. Přesto opětoval střelbu a kryl své spolubojovníky.

Autoři | Foto Army.cz

Štítky armáda, pohřeb, Albrechtice v Jizerských horách, Jaroslav Mevald, Albrechtice, Afghánistán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohřeb veterána Mevalda bude v Albrechticích s vojenskými poctami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.