Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ruské kolo nakonec před libereckou radnicí nebude, porouchalo se

Avizované ruské kolo, které plánovalo vedení města jako zpestření vánočních trhů před radnicí, nakonec Liberečané budou hledat marně. Kolo, které mělo být zapůjčeno do Liberce, se nakonec porouchalo a jelikož jsou v České republice pouze tři podobné atrakce, není šance získat náhradu.

Nejdelší trhy v kraji potrvají od 1. do 23. prosince. Novinkou tak bude pouze velké vyřezávaný betlém chomutovského řezbáře Josefa Fialy. „Vánoční trh bude tvořit 36 prodejních dřevěných domků. Každý z nich ozdobí ochranovská hvězda,“ uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová.

Vánoční strom dorazil na liberecké náměstí Dr. E. Beneše včera kolem poledne. Jeho rozsvícení je naplánováno na neděli 26. listopadu. Doprovodný program začne už od 16:30.   

Už během pondělí vybrali představitelé města skoro padesát ozdob na liberecký vánoční strom. Vyrobily je mateřské a základní školy z celého Liberce. Z celkem 91 kusů nakonec na stromě skončí více než polovina. Všechny ozdoby musí splňovat hned několik podmínek, například velikost a materiál, který musí být vhodný do venkovních podmínek. 

Foto Milada Dimoliosová

Štítky Liberec, Vánoce, strom, vánoční strom, ozdoby, trhy, ruské kolo, radnice, Česko, Josef Fiala, vánoční trhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ruské kolo nakonec před libereckou radnicí nebude, porouchalo se  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.