Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Před radnicí se rozzáří vánoční strom. K prvnímu rozsvícení dojde v pět

Chcete vidět, jak se liberecký vánoční strom rozzáří? Pak vyražte na Benešovo náměstí, kde bude od půl páté program a půl hodiny nato se strom poprvé rozzáří. Příchozí pak ještě zhlédnou živý Vorloj.

Strom na náměstí dorazil v týdnu z Bromouvské, poté byl nazdoben a teď už je měsíc před Štědrým dnem připraven na rozsvícení. Toho se ujme primátor města Tibor Batthyány.

Smrk je velký 14,5 metru. „To je délka, která umožňuje zajistit dostatečnou statiku a odolnost vůči povětrnostním vlivům,“ řekl mluvčí magistrátu Jan Král.

Vánoční strom už tradičně zdobí také ozdoby od dětí z mateřských škol.

Ještě před jeho rozsvícením vystoupí Podnikový dechový orchestr Škoda auto Mladá Boleslav, pěvecký sbor Ještěd a žáci dechového oboru ZUŠ Liberec.

Liberecký advent začíná v pátek 1. prosince, kdy se u radnice otevře více než 30 prodejních stánků, které budou tvořit Vánoční trhy.

„Každý z nich ozdobí ochranovská hvězda. Stejně tak bude tato hvězda také na špici vánočního stromu. Nově bude velká ochranovská hvězda, jako ústřední motiv letošního libereckého adventu, zavěšena na balkóně radnice. Inspirací nám byla partnerská Žitava, kde hvězda z Ochranova provází už několikáté Vánoce,“ popisuje David Pastva.

Autoři | Foto Jan Král

Štítky Vánoční strom, Liberec, radnice, advent, Vánoce, vánoční stromek, Tibor Batthyány, Štědrý den, Jan Král, ŠKODA AUTO a.s., Mladá Boleslav, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před radnicí se rozzáří vánoční strom. K prvnímu rozsvícení dojde v pět  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.