Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Další místa v Liberci na jaře prokouknou. Město nechalo vysadit nové keře i trvalky

V posledních dnech bylo po městě rušno i co se týče nové výsadby. Například Fügnerku vylepšily nové trvalky i dřišťály, které se teď na podzim barví do červena. Ale upraveno je nově i několik dalších míst, namátkou Jablonecká ulice nebo Šaldovo náměstí.

Právě nová úprava okolí terminálu MHD má kromě estetiky ještě jeden důvod, lidé si nebudou zkracovat cestu přes trávník, který se tak ničí.

Také výsadba v Jablonecké ulici má kromě další zeleně v centru ještě jednu funkci. Oddělí chodník od frekventované silnice. „Nahradily již přestárlé tisy,“ doplnil mluvčí magistrátu Jan Král.

Pod střední zdravotní školou v ulici Mistrovský vrch byly vysazeny růže svrasklé. „Tento zapomenutý kout by měly napřesrok oživit fialovými květy,“ dodal mluvčí.

Povedlo se také dostat trochu zeleně na Šalďák, kde měl být po rekonstrukci pouze široký chodník, nakonec se sem ale vešly růže, levandule, šalvěje i žlutě kvetoucí svatolíny.

V příštím roce Liberec ještě víc pokvete. I nyní na podzim město stihlo strojově vysázet další cibuloviny, kdy oproti loňskému roku byly narcisy, tulipány a krokusy doplněny ještě o modřence a ladoňky. Jedná se o výsadbu sázecími stroji, které byly vyvinuty speciálně pro použití ve veřejných prostranstvích.

„Výsadba probíhá na travnatých plochách, kde sázecí stroj naruší a opatrně nadzvedne travní drn, pod který uloží v požadovaném počtu cibule. Následně je travnatý drn strojem přitlačen opět na zem a překryje tak samotnou výsadbu, aniž by byl travní drn jakkoli porušen,“ vysvětlil Král.

Autoři | Foto MML

Štítky Liberec, výsadba, terminál, Jablonecká, Jan Král, trvalka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další místa v Liberci na jaře prokouknou. Město nechalo vysadit nové keře i trvalky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.