Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: A už svítí. Liberecký vánoční strom se rozzářil týden před první adventní nedělí

V Liberci se rozzářil vánoční strom, o týden dříve než je obvyklé. A slavnostní okamžik si nenechaly ujít tisíce lidí, náměstí před radnicí praskalo ve švech. Zhruba půlhodiny před rozsvícením začal doprovodný program, většina lidí ale čekala na to, až primátor Tibor Bathyány dá pokyn k rozsvícení.

Čtrnáct a půl metru vysoký smrk na náměstí dorazil ze Sametové ulice na sídlišti Broumovská. Po usazení dostal výzdobu včetně ozdob od dětí z libereckých mateřských školek.

Strom se rozsvítil pouhých 28 dní před Štědrým dnem. Na špičce má žlutou ochranovskou hvězdu, symbolickou betlémskou hvězdu s mnoha paprsky. Ta je ústředním motivem letošního adventu v Liberci. „Ozdobí také všechny stánky na trhu a dominuje i balkonu radnice," doplnil mluvčí magistrátu Jan Král.

Adventní program ale na náměstí začne až v pátek, kdy odstartují vánoční trhy. Dnes bylo na náměstí jen několik stánků, aby bylo místo pro příchozí lidi. 

Od pátku pak bude před radnicí 36 dřevěných stánků i vyřezávaný betlém chomutovského řezbáře Josefa Fialy. 

Postupně se lidé mohou těšit na koncerty a další vystoupení. Na pódiu před radnicí vystoupí Olga Lounová, Josef Uchytil či liberecká kapela Těla. V sobotu 9. prosince budou na trhu prodávat své výrobky řezník a řezbář z německé Žitavy.

 

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky Vánoce, strom, advent, radnice, Liberec, vánoční stromek, Štědrý den, Jan Král, Josef Fiala, Olga Lounová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: A už svítí. Liberecký vánoční strom se rozzářil týden před první adventní nedělí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.