Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Liberecký kraj zahájí příjem žádostí o kotlíkové dotace tento čtvrtek

 
úterý, 28. listopadu 2017, 10:20

Další kolo příjmu žádostí kotlíkových dotací startuje už tento čtvrtek. Žádosti se budou podávat elektronicky, prostřednictvím odkazu na krajském dotačním portálu. Termín kraj posunul kvůli masivním výpadkům elektřiny po celém kraji po nedávné vichřici. Lidé tak své už připravené žádosti nemusí nijak upravovat, jen je podají v jiném termínu.

„Termín jsme o měsíc posunuli, příjem bude spuštěn poslední listopadový den a odpolední čas rovněž zůstává,“ uvádí hejtman Martin Půta.

„Pro občany se nic nemění, není potřeba žádosti nijak upravovat, vše bude stejné. Spuštění příjmu zveřejníme na dotačním portálu Libereckého kraje a prostřednictvím e-mailu o novém termínu budeme informovat všechny potenciální žadatele, se kterými jsme doteď byli ve spojení,“ uvádí krajská radní Radka Loučková Kotasová.

Původní termín kraj zrušil kvůli vichřici. Žádosti se v této vlně přijímají pouze elektronicky a v pondělí hrozilo, že by někteří lidé kvůli výpadkům elektřiny nemohli žádost elektronicky na krajský úřad zaslat.

Žadatelé mohou získat finanční podporu od 75 do 120 tisíc korun, záleží na druhu pořízeného zdroje tepla. V případě nákupu kombinovaného kotle to bude příspěvek ve výši 75 tisíc. Pokud majitel rodinného domu pořídí tepelné čerpadlo nebo automatický kotel výhradně na biomasu, může získat až 120 tisíc.  

Vizitka autora

 

Michael Daněk

šéfredaktor projektu Drbna
kontakt: sefredaktor@drbna.cz

Liberecká Drbna je v pořadí třetím z regionálních zpravodajských webů projektu Drbna.cz

 
Foto Dominik Svoboda
 


 

Kam dál?

Řidiči sanitek trénovali v Sosnové bezpečnou jízdu v zimě

pondělí, 27. listopadu 2017, 13:33

Rychlou, ale bezpečnou jízdu v náročných zimních podmínkách trénovali dnes na autodromu v Sosnové na Českolipsku řidiči sanitek...

Do Liberce se vrátí videomapping. Světelná show tentokrát nasvítí...

pondělí, 27. listopadu 2017, 10:29

Před zraky několika tisícovek lidí se v neděli večer rozsvítil vánoční strom před libereckou radnicí. Jedním z překvapení...

Bude mrznout. Teploty mohou v závěru týdne spadnout až pod minus deset

pondělí, 27. listopadu 2017, 09:58

Zdá se, že v příštích dnech převezme vládu nad počasím zima. Podle předpovědi ještě dnes a zítra bude nad nulou, už od středy se...

VIDEO: A už svítí. Liberecký vánoční strom se rozzářil týden před...

neděle, 26. listopadu 2017, 17:23

V Liberci se rozzářil vánoční strom, o týden dříve než je obvyklé. A slavnostní okamžik si nenechaly ujít tisíce lidí, náměstí...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Filmem roku je Omerzuova roadmovie Všechno bude s šesti lvy

Chlapecká roadmovie Všechno bude režiséra slovinského původu Olmo Omerzua opanovala 26. ročník filmových a televizních cen Český lev 2018 v pražském Rudolfinu. Film získal šest Českých lvů včetně ceny za nejlepší film, nejlepší režii, scénář i herecké výkony Elišky Křenkové a Jana Františka Uhera ve vedlejších rolích. Historický politický thriller Toman Ondřeje Trojana, který měl rekordních 13 nominací, nakonec nezískal ani jedinou skleněnou lví sošku.

KOMENTÁŘ: Rychlý internet v obcích? Memorandum obcí nad Prahou ukazuje, jak na to

Všichni se shodují na tom, že rychlý a stabilní internet bude vytvářet základ naší konkurenceschopnosti v následující dekádě. Ale nejen to… Rychlý internet je také klíčovým pilířem pro vyrovnávání příjmových disproporcí mezi jednotlivými regiony. V analogovém světě je vzdálenost hlavní bariérou mobility na trhu práce, v digitálním světě ale tato bariéra padá. Takže otázka zní: Jak přivést do menších obcí rychlý a stabilní internet?

Sníst, nebo vyhodit prošlé potraviny?

Prošlé potraviny nepatří automaticky do koše. Spotřebitelská organizace dTest vydala praktického průvodce, který pomáhá určit, jestli je možné prošlou potravinu ještě sníst, nebo je už nutné ji vyhodit.