Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vánoční stromy už stojí i v dalších městech. V Jablonci mají místo smrku jedli

Už tuto neděli se rozsvítí vánoční stromy i v dalších městech kraje. V těchto dnech stojí smrky ve Frýdlantu nebo Hrádku, Jablonec bude mít letos netradičně jedli, kterou městu věnovali lidé z ulice Antala Staška nedaleko centra města.

Během tohoto týdne dostane osvětlení a v neděli kolem sedmnácté hodiny se poprvé rozsvítí. Adventní program ale začne už v deset hodin vánoční dílnou v Eurocentru.

Podobně jsou na tom ve Frýdlantu, kde strom stojí od pondělí. Je jím zhruba desetimetrový stříbrný smrk. Na náměstí ho dopravil šestnáctitunový jeřáb, strom vážil dvě a půl tuny. „Strom jsme v roce 1986, kdy jsme se na Předměstí nastěhovali, sami zasadili. Tenkrát mi v zahradnictví řekli, že je to pomalu rostoucí dřevina. Vůbec nás nenapadlo, že může dorůst do takové výšky," zavzpomínala Iva Moravová, ktrerá smrk městu věnovala.

Strom měl zhruba patnáct metrů a kvůli bezpečnosti musel být zkrácen na deset. Poprvé se rozsvítí v neděli v rámci akce Frýdlantský advent.

Na náměstí v Hrádku mají strom už od minulého týdne. Rozsvícen bude během nedělní akce, která na různých místech města začíná už v deset hodin dopoledne. Také v Hrádku mají smrk, který městu věnovala místní obyvatelka.

Autoři | Foto Město Frýdlant

Štítky Vánoční strom, Frýdlant, Jablonec, Hrádek nad Nisou, advent, Vánoce, smrk, Antal Stašek, strom, vánoční stromek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční stromy už stojí i v dalších městech. V Jablonci mají místo smrku jedli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.