Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Krajský úřad spustil příjem žádostí o kotlíkové dotace. Během deseti minut jich přišlo 900

Další kolo příjmu žádostí kotlíkových dotací odstartovalo ve čtvrtek v 16:00. Žádosti mohou obyvatelé Libereckého kraje podávat elektronicky, prostřednictvím odkazu na krajském dotačním portálu. Termín kraj posunul kvůli masivním výpadkům elektřiny po celém kraji po nedávné vichřici. Lidé tak své už připravené žádosti nemusí nijak upravovat, jen je podají v jiném termínu.

Za prvních pět minut přišlo na krajský úřad zhruba 600 žádostí, 10. minutu jich úředníci evidovali 900. „Příjem se nyní zpomalil a chodí zhruba jedna žádost za 10 minut. Někteří žadatelé ale posílali žádosti duplicitně, i pětkrát, jeden žadatel dokonce šestnáctkrát,“ shrnula mluvčí krajského úřadu Markéta Žitná ve čtvrtek po půl šesté večer. Vše podle ní proběhlo hladce, žadatelům nyní chodí zpětné e-maily s potvrzujícím časem doručení.

Původní termín kraj zrušil kvůli vichřici. Žádosti se v této vlně přijímají pouze elektronicky a hrozilo, že by někteří lidé kvůli výpadkům elektřiny nemohli žádost elektronicky na krajský úřad zaslat.

Žadatelé mohou získat finanční podporu od 75 do 120 tisíc korun, záleží na druhu pořízeného zdroje tepla. V případě nákupu kombinovaného kotle to bude příspěvek ve výši 75 tisíc. Pokud majitel rodinného domu pořídí tepelné čerpadlo nebo automatický kotel výhradně na biomasu, může získat až 120 tisíc.  

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, Liberecký kraj, kotlíková dotace, Markéta Žitná, krajský úřad, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský úřad spustil příjem žádostí o kotlíkové dotace. Během deseti minut jich přišlo 900  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.