Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Výtěžek z dražby výrobků zdravotně postižených pomůže k otevření nové kavárny v Raspenavě

Čtvrteční aukce keramických andělů, koulí, vánočních stromků z džínoviny, obrázků a dalších výrobků zdravotně postižených klientů Domova Raspenava ve vestibulu krajského úřadu vynesla necelých šest tisíc korun. Peníze poslouží na vybavení kavárny, kterou chtějí klienti raspenavského domova otevřít.

„Na aukci jsme prodali osm keramických andělů, tři koule, tři obrázky a šest textilních andělů. Na to, že jsme touto formou prodávali výrobky z naší chráněné dílny vůbec poprvé, jsme spokojení. Výtěžek použijeme na vybavení naší nové kavárny, kterou jsme už začali v Raspenavě budovat,“ uvedla ředitelka Domova Raspenava Květa Kutílková.

Na aukci se prodala asi třetina ze všech vystavených děl. Podle ředitelky domova si další výrobky v adventním čase lidé i instituce kupují každý rok přímo v keramické dílně domova. Proto předpokládá, že většina poputuje do Vánoc k novému majiteli, a konečný výtěžek z výstavy tak bude mnohem vyšší. To, co zbyde, schová vedení domova na příští rok.

Čtvrteční aukce se zúčastnil také náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort sociálních věcí Pavel Svoboda. Ten si z aukce odnesl keramického a z textilu vyrobeného anděla. „Předvánoční čas je obdobím, kdy otevíráme svá srdce a myslíme na druhé. Proto považuji za samozřejmé, že jsem pomohl dobré věci. Domovu Raspenava držím palce, aby kavárnu pro veřejnost vybudoval co nejdříve a aby tam chodilo hodně lidí. Je to jeden z příkladů, kdy se náš domov otevírá veřejnosti a stává součástí života obce,“ poznamenal Pavel Svoboda.

I jeho částka, kterou přispěl, pomůže k otevření kavárny. Tu plánuje domov otevřít v prostorách areálu. Neměl by zde chybět ani dětský koutek, aby sem mohly chodit také místní maminky s malými dětmi. Přestavět prostory na kavárnu si podle ředitelky vyžádá přes 300 tisíc korun, část z toho ovšem zaplatí i město Raspenava, které je vlastníkem objektu.

„Plánovali jsme otevřít kavárnu do konce tohoto roku, ale řemeslnické práce nabraly zpoždění. První návštěvníky tedy přivítáme až začátkem roku 2018,“ dodala Květa Kutílková s tím, že v kavárně budou prodávat cukroví a zákusky, připravené samotnými klienty. Ti zde také budou vařit kávu nebo čaj.

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberec, Liberecký kraj, Domov Raspenava, dražba, Pavel Svoboda, Vánoce, kavárna, domov, Raspenava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výtěžek z dražby výrobků zdravotně postižených pomůže k otevření nové kavárny v Raspenavě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.