Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Od neděle se mohou na horách tvořit sněhové jazyky. Výstraha platí také pro Liberecký kraj

Od nedělního večera se mohou v horských oblastech ČR místy tvořit sněhové jazyky, ojediněle i závěje. Na horách napadne do úterního poledne většinou pět až 10 centimetrů nového sněhu. Na návětří hor může na některých místech napadnout až 20 centimetrů, a to hlavně v Krušných horách a na Šumavě. Informoval o tom dnes Český hydrometeorologický ústav.

Od pozdního večera v neděli do dopoledních hodin v úterý se budou v horských oblastech v Čechách a na Českomoravské vrchovině v polohách nad 600 metrů tvořit místy sněhové jazyky. Vítr bude čerstvý západní až severozápadní 4 až 8 metrů za sekundu, místy s nárazy kolem 15 metrů za sekundu (50 km/h). Nová sněhová pokrývka se ve zmíněnych lokalitách za období platnosti výstrahy bude pohybovat většinou od 5 do 10 centimetrů, na Šumavě a v Krušných horách od 10 do 20 centimetrů.

Výstraha před nimi platí pro oblasti od 600 metrů nad mořem v Jihočeském kraji, Karlovarském kraji, Kraji Vysočina, Královéhradeckém kraji, Libereckém kraji, Plzeňském kraji a Ústeckém kraji.

Lidé by proto měli při cestování sledovat dopravní zpravodajství a informace Horské služby. 

Štítky Liberec, Liberecký kraj, sníh, Silnice LK, výstraha, Česko, Krušné hory, Šumava, Český hydrometeorologický ústav, Českomoravská vrchovina, Jihočeský kraj, Karlovarský kraj, Kraj Vysočina, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od neděle se mohou na horách tvořit sněhové jazyky. Výstraha platí také pro Liberecký kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.