Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Demolice nikdy nedostavěného kulturáku začala. Český Dub obnovuje památkovou zónu

Třicet let stála v městské památkové zóně v centru Českého Dubu nikdy nedokončená stavba kulturního domu. Až nyní se ale povedlo všechno vypořádat a dům jde k zemi – začala demolice. Na jeho místě nebude nová stavba, vznikne tu prostor pro lepší dopravní situaci a také nová parkovací místa.

Původně měla jít k zemi pouze nedostavěná část, město se ale nakonec rozhodlo zbourat celý dům. Zachování přízemí by totiž vyšlo výrazně dráž, stál by kolem 25 milionů.

„Přesunutí zázemí pro zdravotníky do budovy bývalého zdravotního střediska je levnější a architektonické řešení prostoru úplným odstraněním stavby nedostavěného kulturního domu je mnohem zdařilejší," uvedl už dříve starosta Českého Dubu Jiří Miler.

Podle něj zlepší dopravní situace v Kostelní ulici, vznikne bezpečná zóna pro chodce před mateřskou školou a pro pěší se obnoví propojení s ulicí 17. listopadu. Nově by mělo vzniknout také 17 parkovacích míst. Demolice a úprava prostoru si odhadem vyžádá osm milionů korun.

Lékaři a záchranáři se z domu přesunuli do nového zázemí v někdejším okresním domě. Město ho v roce 2015 koupilo a zrekonstruovalo.

Autoři | Foto Památkáři jsou tu pro vás

Štítky Český Dub, kulturní dům, demolice, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demolice nikdy nedostavěného kulturáku začala. Český Dub obnovuje památkovou zónu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.