Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Frýdlantské náměstí patřilo Krampusům, stovky lidí se na ně přišly podívat

Několik stovek lidí nejen z Frýdlantu dorazilo ve čtvrtek večer na náměstí na Mikulášskou nadílku s Krampusy. Spolu s Mikulášem a andělem hodným nadělovali a zlobivé napravovali. Na řádění hrůzostrašně vypadajících čertů dorazily celé rodiny, ujít si ho ale nenechali ani mnozí dospělí bez dětského doprovodu.

Čerty, kteří se před návštěvníky vynořili z oblak dýmu a rudého světla, mírnil hodný Mikuláš s andělem. Ti za básničku nebo písničku nadělovali dětem pamlsky.

Krampus je rohatá antropomorfní figura, která v rakouském a jihoněmeckém folklóru odpovídá českému čertovi, průvodci sv. Mikuláše. Postava Krampuse se objevuje 5. prosince, obvykle v doprovodu sv. Mikuláše. Mikuláš děti odměňuje dárky, zatím co Krampus má za úkol potrestat zlobivé děti. Krampus zlobivé děti sní a kolem 22. prosince se přemění v normální lidskou bytost a nic si nepamatuje.

Foto Marek Sekáč

Štítky Frýdlant, Krampus, čert, Mikuláš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Frýdlantské náměstí patřilo Krampusům, stovky lidí se na ně přišly podívat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.