Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Velitelé dobrovolných hasičů dostanou od města odměny. Skoro tři desítky hasičů si rozdělí 340 tisíc

Vedení města se rozhodlo ocenit aktivní dobrovolné hasiče v Liberci. A tak velitelům jednotek dobrovolných hasičů a jejich zástupcům poskytne peněžitý dar v celkové výši 340 tisíc korun. Ten si rozdělí 26 hasičů.

Tito lidé zajišťují na úrovních jednotlivých jednotek veškeré povinnosti v oblasti výcviku, povinné odborné přípravy, splnění povinných ročních kvót pro udržení speciálních odborností, jako například nosiči dýchací techniky, obsluhovatelé motorových řetězových pil, výškové techniky a podobně,“ vyjmenovává primátor města Tibor Batthyány (dříve ANO).

Toto vše je nad rámec běžné činnosti, kterou vykonávají společně s ostatními členy hasičských jednotek, jako je vlastní zásahová činnost, spolupráce s městem při správě a údržbě komunikací, odstraňování olejových skvrn a dalších poruch na silnicích.

Vím, že dělají práci nad rámec svých povinností, jejich přístupu si vážím. Jsem rád, že se na odměně pro velitele a jejich zástupce se mnou radní shodli,“ uzavírá primátor.

Město v současné době zřizuje osm jednotek sboru dobrovolných hasičů. Jedná se o jednotky z Machnína, Krásné Studánky, Růžodolu, Karlinek, Horního Hanychova, Pilínkova, Vesce a Vratislavic nad Nisou.

Foto Bezedný Frank

Štítky Liberec, Tibor Batthyány, SDH, dobrovolní hasiči, hasiči, ANO 2011, sbor dobrovolných hasičů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velitelé dobrovolných hasičů dostanou od města odměny. Skoro tři desítky hasičů si rozdělí 340 tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.