Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Hoteliérka žaluje město o statisíce. Vadí jí, že její chodník a podloubí slouží k veřejnému užívání

Spor mezi majitelkou Hotelu Radnice a vedením města dost možná skončí u soudu. Hoteliérka Petra Veselá požaduje po vedení města více než 832 tisíc korun za to, že podloubí a chodník v těsné blízkosti hotelu, slouží k veřejnému užívání. Náměstek primátora Jan Korytář bere požadovanou částku jako přemrštěnou a počítá také s tím, že vleklý spor skončí u soudu.

Statisícová částka má Petře Veselé kompenzovat omezení vlastnického práva. Chodník v ulici Felberova a podloubí v Moskevské ulici, které lemuje hotel, je totiž hojně využíváno veřejností. Žádostí o zaplacení náhrady se rada města zabývala v minulosti už několikrát. „Zatím nedošlo k dohodě, takže spor pokračuje. Nyní budou učiněny nějaké kroky, aby došlo k narovnání vztahu,“ shrnul náměstek primátora Jan Korytář (Změna).

Město počítá také s tím, že když se nepodaří s hoteliérkou dohodnout, bude muset spor vyřešit soud. „Tuším, že je tam případně navrženo i vyvlastnění,“ shrnul Korytář a dodal: „Město zastává názor, že když probíhala privatizace, tak tyto pozemky byly ve veřejném užívání a byly veřejně přístupné. Paní je kupovala s tím vědomím, jaké je jejich využívání. Ten spor je z našeho hlediska zbytečný a požadavky jsou neadekvátní.“

S tím ale Petr Veselá nesouhlasí a vedení města již žalovala. Tomu podle ní předcházelo jednání o možném narovnání vztahu, které ale nikam nevedlo. „Nedošlo k žádné dohodě, když město Liberec jednalo vrchnostensky, v rozporu s platnými právním předpisy. Stejně tak tomu bylo i v desetileté době před podáním žaloby, kdy jsme jednali s jednotlivými vedoucími odboru magistrátu, s tajemníkem panem Jindřichem Fadrhoncem i primátorem Tiborem Batthyánym,“ uzavřela Petra Veselá.

Podle informací redakce adresovala Veselá předžalobní upomínku městu už v únoru roku 2016. Vleklý spor tak podle všeho skončí u soudu, který rozhodne o výši náhrady.

Foto Hotel Radnice

Štítky Liberec, Hotel Radnice, spor, soud, Petra Veselá, Jan Korytář, chodník, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hoteliérka žaluje město o statisíce. Vadí jí, že její chodník a podloubí slouží k veřejnému užívání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.