Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Poskytují sociální služby, ale nemají peníze. K přežití pomohou finance od kraje

Poskytovatelé sociálních služeb jsou závislí na penězích od státu. Jenže ten finance na další rok posílá vždy až v jeho průběhu, a tak se nejrůznější domovy pro seniory a podobně mohou dostat do existenčních problémů. Z nich jim pomůže dotace kraje, která se z původních 5 milionů navýšila na patnáct.

„To by mělo umožnit organizacím přežít první tři měsíce nového roku, než na svůj provoz získají dotaci od státu,“ uvedl náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort sociálních věcí Pavel Svoboda.

Podle něj je většina peněz, které poskytovatelům sociálních služeb každý rok kraj posílá, od Ministerstva práce a sociálních věcí ČR.

„Navýšením příspěvku z krajského rozpočtu tak Liberecký kraj plní jednu ze svých základních funkcí, to znamená, že svými vlastními prostředky pomáhá zajistit bezproblémové fungování a dostupnost všech potřebných sociálních služeb,“ doplnil.

Autoři | Foto Jan Pešek

Štítky Liberecký kraj, sociální služby, peníze, Pavel Svoboda, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, finance

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poskytují sociální služby, ale nemají peníze. K přežití pomohou finance od kraje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.