Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Primátor před radnicí rozléval polévku. Padly na ni čtyři dvacetikilové dýně

Na náměstí před radnicí dnes dopoledne voněla dýňová polévka. Ochutnat ji mohl každý, byla zdarma. Podobná akce s rozléváním polévky se konala už posedmé a jedním z rozlévajících byl i primátor města Tibor Batthyány.

„Lidé se mě ptají, proč je polévka zadarmo a já jim odpovídám, že proto, že chceme pomoci těm, kteří to potřebují a také potěšit všechny, kteří zapomněli na podstatu adventu a celý předvánoční čas tráví ve shonu a stresu,“ popsal Tibor Batthyány.

Příprava letošní dýňové polévky se protáhla na několik hodin a padly na ni čtyři dvacetikilové dýně. Na její výrobě se podílelo Komunitní středisko Kontakt ve spolupráci se Střední školou gastronomií a služeb v Liberci. „Popraly se s nimi dvě budoucí kuchařky Michaela a Zuzka,“ popsal ředitel Kontaktu Michael Dufek.

Jen loupání zabralo dvě hodiny, podobné to bylo s krájením. „Složitá je také manipulace s 20kilovými dýněmi a zvednutí hrnce s polévkou, proto je vždy kolem přípravy řada pomocných rukou,“ dodala mluvčí radnice Jana Kodymová.

Letošní recept byl vylepšen jablky, která rovněž posloužila jako zahušťovadlo.

Rozlévání dýňové polévky se stává adventní tradicí. „O tom svědčí i narůstající počet těch, kteří přišli letos polévku ochutnat,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Jan Král

Štítky advent, Vánoce, Liberec, polévka, dýně, dýňová polévka, Tibor Batthyány, radnice, jablko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Primátor před radnicí rozléval polévku. Padly na ni čtyři dvacetikilové dýně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.