Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vodní nádrž na Tiché cestě pod nánosy téměř zmizela. Město ji nechalo vyčistit

Naposledy v 80. letech minulého století někdo sáhl na vodní nádrž u tenisových kurtů na Tiché cestě směrem k Lesnímu koupališti. Dlouhá léta se zanášela sedimenty a v poslední době už prakticky o nádrž ani nešlo. Město ji teď nechalo vyčistit a už se znovu napouští.

„Lidé tento počin vítají velice kladně, jelikož si někteří nádrž pamatují ještě z dob, kdy ji návštěvníci Tiché cesty i místní obyvatelé využívali i ke koupání, nebo si hráli na improvizovaných prolézačkách umístěných v její blízkosti,“ řekl mluvčí magistrátu Jan Král.

Jde o průtočnou sedimentační nádrž, která potřebuje občasnou údržbu, ta se ale neděla. Celé dílo se povedlo až teď a město vyšlo na necelých šest set tisíc korun.

„Doufáme, že provedená oprava přispěje k oživení celého prostoru a bude dobře sloužit i ZOO Liberec, která část vody odebírá jako užitkovou vodu,“ dodal mluvčí.

Součástí prací bylo odtěžení sedimentů, ale i mýcení náletových dřevin z okolí, pročištění potrubí nebo odstranění stávajících dřevěných hranolů bezpečnostního přelivu a jejich nahrazení novými dubovými hranoly.

Autoři | Foto MML

Štítky Tichá cesta, Lesní koupaliště, nádrž, Jan Král, Zoologická zahrada Liberec, vodní nádrž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodní nádrž na Tiché cestě pod nánosy téměř zmizela. Město ji nechalo vyčistit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.