Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Trhy před radnicí jsou letos jinak uspořádané. Vyniká nasvícená kašna

Adventní tržnice před radnicí v Liberci má letos jiné uspořádání než loni. Lépe díky tomu vyniká nasvícená klasicistní kašna se sochou Neptuna, loni výhled na ni blokovalo pódium pro kulturní vystoupení.

„Dispozice tržnice se změnila, protože jsme nechtěli, aby pódium zakrývalo kašnu," řekl ředitel městské společnosti Elset Michal Buzek.

Firma trhy pořádá podruhé. Úpravou vyhověla kritikům, kteří loni na nevhodné umístění pódia upozorňovali. Adventní tržnici tvoří 36 dřevěných stánků ve stylu Valdštejnských domků, které připomínají nejstarší dochované stavby ve městě.

„Více jsme při výběru stánkařů dbali na kvalitu sortimentu. Rozšířila se nabídka občerstvení," uvedl Buzek. Ne všem se ale nabídka stánků zamlouvá.

„Na stotisícové město mi přijdou trhy chudé. Je tam málo typického adventního zboží, ve většině stánků se prodává nějaké jídlo nebo pití," uvedla jedna z návštěvnic trhu, Eva Semerádová.

Podle Buzka stánků s občerstvením přibylo na základě kritiky z loňska. „Pro řadu lidí se adventní trhy na náměstí staly místem setkávání, kdy si popovídají, dají svařák či klobásu," dodal.

Plné bývá náměstí u radnice podle něj hlavně v sobotu vpodvečer. Novinkou na trzích, které potrvají do 23. prosince, je vyřezávaný betlém chomutovského řezbáře Josefa Fialy. „Bohatší je kulturní program," řekl Buzek.

Nějaké vystoupení se na náměstí či v budově radnice koná takřka každý den. V příštím týdnu zazpívá zpěvačka Olga Lounová, operní pěvec Luděk Vele i místní pěvecké sbory. Na programu je také vánoční pohádka, průřez českými verzemi slavných muzikálů, oživlý betlém v podání skupiny V.O.R.E.L. či vystoupení trubačů.

Autoři | Foto MML

Štítky Trhy v Liberci, advent, Vánoce, radnice, kašna, Liberec, Josef Fiala, Olga Lounová, Luděk Vele

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trhy před radnicí jsou letos jinak uspořádané. Vyniká nasvícená kašna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.