Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Meteorologové rozšířili výstrahu před silným větrem také pro Liberecko

Meteorologové rozšířili o víkendu vydané varování před silným větrem také pro Liberecko a Českolipsko. Výstraha platí až do úterního odpoledne. Zatímco ve východní části republiky hrozí vysoký až extrémní stupeň nebezpečí, v Libereckém kraji je riziko pouze nízké.

Vítr bude ve východních Čechách, na Českomoravské vrchovině a na Moravě a ve Slezsku zesilovat během pondělního odpoledne. Nejsilnější bude od pondělního večera do úterního rána. Místy bude v nárazech v nižších polohách dosahovat rychlosti kolem 90 kilometrů v hodině, na hřebenech hor kolem 145 kilometrů v hodině.

Během úterního rána pak zesílí vítr v severozápadních, severních a středních Čechách a v Praze. V nižších polohách dosáhne v nárazech rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině.

Meteorologové proto lidem doporučují, aby zajistili okna a dveře a upevnili volně položené předměty. Motoristé by měli jezdit maximálně opatrně, protože větrné poryvy mohou auto učinit neovladatelným. Návštěvníci hor mají omezit túry, nechodit zejména do hřebenových partií a dodržovat pokyny Horské služby.

Foto Adéla Cinklová

Štítky Liberec, Liberecký kraj, výstraha, vítr, okres Česká Lípa, Praha, Morava, Slezsko, Východní Čechy, Středočeský kraj, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové rozšířili výstrahu před silným větrem také pro Liberecko  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.