Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Českolipská teplárenská zlevní v příštím roce teplo, gigajoule vyjde o 26 korun levněji

Českolipská teplárenská zlevní od Nového roku teplo a teplou vodu v České Lípě v průměru o čtyři procenta. Domácnosti v České Lípě zaplatí v příštím roce za gigajoule zhruba 654 korun, o 26 korun méně než letos, průměrná domácnost by tak měla za rok na teple ušetřit kolem 690 korun. V Dubé je zlevnění pětiprocentní. Za gigajoule tamní domácnosti zaplatí příští rok 593 korun, o 30 méně než letos.

Českolipská teplárenská patří do skupiny MVV Energie CZ. Teplem a teplou užitkovou vodou zásobuje 9128 domácností v České Lípě a 38 domácností v Dubé. Mimo domácností dodává tepelnou energii také školám, úřadům, obchodním centrům a dalším zákazníkům z terciární sféry. Na Českolipskou teplárenskou je napojena zhruba polovina České Lípy. Ještě předloni platily domácnosti za gigajoule v průměru 712 korun, loni cena klesla na 680 korun. "Za dalším zlevněním je hlavně klesající cena plynu, daří se nám soutěžit za lepší ceny a hledáme i další úspory nákladů," řekl mluvčí teplárny Lukáš Jankovský.

Průměrná domácnost v České republice v bytu o 70 metrech čtverečních spotřebuje za rok kolem 25 gigajoulů.

Teplárna Liberec snížila ceny v průměru o dvě procenta. Domácnosti s pětiletým kontraktem, které tvoří většinu odběratelů, zaplatí 660 korun za gigajoule tepla, tedy o 13 korun méně než letos. V současné době zásobuje teplem a teplou vodou zhruba 14 tisíc domácností, desítku průmyslových areálů a dalších 130 odběratelů terciální sféry, mezi něž patří i školy, úřady či nákupní centra.

Českolipská teplárenská stejně jako Teplárna Liberec jsou součástí MVV Energie CZ, která patří k největším teplárenským skupinám v Česku. Tvoří ji 15 dceřiných společností a působí v 15 městech, zejména na Moravě, v severních Čechách a na Vysočině. Celkově má 496 zaměstnanců. Ve finančním roce od začátku října 2015 do konce září 2016 uskutečnila zakázky za více než dvě miliardy korun a její hospodaření skončilo ziskem bezmála 270 milionů korun. Odběratelům dodala 712 tisíc MWh tepla a 193 tisíc MWh elektřiny. Údaje za poslední období zatím k dispozici nejsou.

Autoři

Štítky Česká Lípa, teplárna, MVV, topení, teplo, ČESKOLIPSKÁ TEPLÁRENSKÁ a.s., Dubá, MVV Energie CZ a.s., Česko, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českolipská teplárenská zlevní v příštím roce teplo, gigajoule vyjde o 26 korun levněji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.