Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ceny Euroregionu Nisa znají své laureáty. Mezinárodní porota ocenila třeba starostu Osečné

Devátý ročník Cen Euroregionu Nisa proběhl minulý čtvrtek tentokrát v německém Bautzenu. Mezinárodní porota rozdala celkem dvanáct cen, kromě úspěšných projektů ocenila i tři osobnosti včetně starosty Osečné Jiřího Hauzera.

Zástupci Německa, Polska a České republiky soutěžili v kategoriích nejhodnotnější přeshraniční partnerství a nejlepší studentské práce. Porota též ocenila i tři významné osobnosti pohraničí.

„Jen těžko bych hledal lepší důkaz toho, jak moc je přeshraniční spolupráce prospěšná a obohacující. Jsem rád, že už nám v ní nebrání žádné hranice,“ řekl hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který předával ceny v jednotlivých kategoriích.

Za Liberecký kraj si nejlépe vedla liberecká knihovna, která získala ocenění za více než desetileté partnerství s knihovnou v Žitavě. Druhé místo v soutěži si odneslo město Raspenava za svoji přeshraniční spolupráci hasičů a samosprávy společně s městy Bischoswerda a Gryfów Śląski a také Mateřská škola Jablonec nad Nisou v ulici Lovecká za přeshraniční spolupráci s dětmi společně s Integrovaným dětským zažízením Knirpsenland.

Cenu pro osobnost s významným přínosem pro přeshraniční spolupráci získal dlouholetý starosta města Osečná pan Jiří Hauzer. „Za polskou stranu si ocenění odnesl starosta města Ježów Sudecki pan Edward Dudek a za německou stranu organizátor přeshraničních hudebních akcí pan Gottfried Huth z Jonsdorfu,“ doplnil jendatel Euregionu Nisa Jaroslav Zámečník.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Euroregion Nisa, Bautzen, Liberecký kraj, Osečná, Německo, Jiří Hauzer, Budyšín, Martin Půta, Polsko, Česko, Gottfried Huth

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ceny Euroregionu Nisa znají své laureáty. Mezinárodní porota ocenila třeba starostu Osečné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.